• 瀏覽: 25,312
  • 回覆: 170
  • 追帖: 2
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2239030/即時-港聞-Juicy叮-地產經紀去錯單位狂搖鐵閘-青衣街坊報警-嚇親老人家
及後翻查閉路電視畫面,發現一名身穿恤衫陌生男子,用鎖匙嘗試開啟其單位鐵閘,其間疑因未能成功開門而多次搖閘,整個過程約長20分鐘。事主擔心有賊人企圖入屋行劫

事主翌日發現,片段中的該名西裝男子原來是地產經紀,且屬某地產中介分行的高級職員

事主翌日發現,片段中的該名西裝男子原來是地產經紀,且屬某地產中介分行的高級職員。事主致電查問後,對方解釋指因「搞錯放盤單位」,故去錯大廈、開錯單位大門,強調當時無惡意。事主仍心感不忿,「唔啱鎖匙都玩咗4個字,你話服唔服?估唔到做到咁大粒都可以犯啲咁嘅錯,明知條匙唔啱都不停插、搖閘」、「最慘係嚇親老人家同我呀,啲鄰居都驚驚」。

事主續指,該名地產經紀解釋事件後,反指因她將片段上載至網上,故雙方「無嘢傾」,僅願意代換匙膽,不願當面道歉,同時要求事主刪除帖文,「佢話已經負咗責任,幫我哋換咗個匙膽,所以拒絕當面道歉,亦喺電話上同我講咗唔好意思」。

熱賣及精選
係唔係某大行
佢地行D19睇樓員, 卡片都印乜9 ""客戶董事""
呢D名真係笑死人..........

事主陳述

附件

WhatsApp Image 2021-09-26 at 8.49.21 AM.jpeg(98.39 KB)

2021-9-26 08:55 AM

WhatsApp Image 2021-09-26 at 8.49.21 AM.jpeg

垃圾

呢條友先啱。。。

佢都做到區經,竟然自己去上公屋,開門睇樓咁搞笑?
件事應該係佢開錯咗門

呢啲屋村,鐵閘係十字匙

十字匙,插錯好易卡死,然後條匙就掹唔返出

所以喺度玩左廿分鐘

附件

IMG-20210926-WA0014.jpg(49.77 KB)

2021-9-26 09:17 AM

咁低級錯誤

所有AA,無論地產、股票,都係仆街!

自己錯,比人揚哂,都唔肯死狗。

睇怕有排冇人夠膽揾佢做買賣

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-9-25 10:29 PM 發表

及後翻查閉路電視畫面,發現一名身穿恤衫陌生男子,用鎖匙嘗試開啟其單位鐵閘,其間疑因未能成功開門而多次搖閘,整個過程約長20分鐘。事主擔心有賊人企圖入屋行劫

事主翌日發現,片段中的該名西裝男子原來是地產經紀,且屬某地產中介分行的高級職員。

事主翌日發現,片段中的該名西裝男子原來是地產經紀,且屬某地產中介分行的高級職員。事主致電查問後,對方解釋指因「搞錯放盤單位」,故去錯大廈、開錯單位大門 ...
C生要做野啦!攪店粒老鼠屎

佢都好堅持喎,開唔到門都唔放棄。。。

引用:
原帖由 隔夜忠心的貓奴 於 2021-9-26 10:05 發表

佢都好堅持喎,開唔到門都唔放棄。。。
佢應該本身係開錯咗門
呢啲屋村,鐵閘係十字匙

十字匙,插錯好易卡死

然後條匙就掹唔返出
所以喺度玩左廿分鐘

自己樓自己放,咪撚成日搵班仆街AA放盤,貼錢買難受。

冇片

引用:
原帖由 鴻圖樓女惡人 於 2021-9-26 09:40 AM 發表

所有AA,無論地產、股票,都係仆街!
地產AA如果唔係仆街
乞緊米..

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-9-26 10:17 AM 發表

自己樓自己放,咪撚成日搵班仆街AA放盤,貼錢買難受。
你有樓先再「吹」啦,N無人士成日喺度出post分享你自己啲「性幻想」比人知。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]