• 瀏覽: 15,258
  • 回覆: 139
+2
引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-27 12:40 AM 發表

發展商古洞都7800一尺投地啦
佢哋唔起毫宅推甘高樓價,就冇須7800玩音樂椅,風險貴客自理

引用:
原帖由 靚爆鏡大媽 於 2021-9-25 11:18 PM 發表

大把外來人,來香港搵食㗎⋯⋯香港樓,尤其豪宅,都主力係大陸買家
凱滙啟徳好多國語人

好事

引用:
原帖由 chingchingman 於 2021-9-25 07:26 PM 發表
其實香港現在仲邊有人炒樓, 個個都是用家, 最多租出去收租,根本冇人炒樓
二開四姐🤣

引用:
原帖由 carters 於 2021-9-26 01:54 PM 發表

政府的意願仲唔明顯~業主唔擔心就假
擔心,所以夜行人吹口哨(出post)定經。🤣🤣🤣👏🏻

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-26 02:00 PM 發表

依家風高浪急有阿爺照住 交下租都幾有安全感㗎
家吓唔驚有惱係未衝去接火棒先?係嘅今日買紅A股買上$110比我地睇下點早著先鞭。唔好等,快買。🤣

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-27 12:41 AM 發表

老美巳經有特效藥,通關在即
通鬼門關在即

【美國人亂用伊維菌素治療新冠肺炎 中毒民眾大增】
https://tw.stock.yahoo.com/news/ ... 民眾大增-114009541.html

應該會跌!

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-27 12:41 AM 發表

老美巳經有特效藥,通關在即
無用, 要疫情消失先得,
藥只係俾中左招既人食,

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 07:14 PM 發表
1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
睇你標題仲以為你係中央代言人添🤣 原來就係噏埋曬啲講咗幾年嘅廢話😂😂

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-25 11:36 PM 發表

樓跌9成,佢地全家都失業,會都上唔到
其實有無讀過書,樓價跌同失業都可以拿黎講。其他行業唔知,AA就一定失業囉

引用:
原帖由 屠宰場 於 2021-9-27 09:36 AM 發表

其實有無讀過書,樓價跌同失業都可以拿黎講。其他行業唔知,AA就一定失業囉
佢話洗廁所都會炒喎 唔通樓價跌冇屎痾呀

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-9-26 01:58 PM 發表

無錯,係啲白撚痴先睇唔出正苦及建制派內大部份都係地產打手,無論議會內有無犯民搞破壞,啲改善房屋問題既議案都係唔會通過,更甚既係正苦唔會推出方案,連行政命令都唔會做,最唔想樓價跌就係個仆街正苦
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=30187002

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 07:14 PM 發表
1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
其實當全世界大印銀紙,樓價都升15%以上,香港只升8%,已經叫跌左了。

引用:
原帖由 topsmac2 於 2021-9-26 01:04 PM 發表
樓市升係因為美國印太多錢呀!
其實人民幣及港幣都在狂中
合到通貨膨脹

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]