• 瀏覽: 15,268
  • 回覆: 139
+2
引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-26 02:30 AM 發表

今時今日香港地好多目前有錢人都係唔洗點用腦
今時今日,無腦咪送下外賣搵錢交租

樓市升係因為美國印太多錢呀!

香港一日有反對派,環保L,樓市都唔會跌

樓市一定會調整

引用:
原帖由 中國人傳統特質 於 2021-9-26 10:39 AM 發表
中央乃至香港政府都唔希望樓價跌,增加供應會影響樓價,所以業主們根本唔洗擔心,話事的都係自己人
政府的意願仲唔明顯~業主唔擔心就假

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 07:14 PM 發表
1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
你應該行多步,與其等樓價跌,不如利用青春的肉體搵大錢上車。

你都勸下身邊90、00後,無謂再發大學夢,襯候生服侍老世搵大錢。

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 07:14 PM 發表
1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
無錯,係啲白撚痴先睇唔出正苦及建制派內大部份都係地產打手,無論議會內有無犯民搞破壞,啲改善房屋問題既議案都係唔會通過,更甚既係正苦唔會推出方案,連行政命令都唔會做,最唔想樓價跌就係個仆街正苦

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-26 01:00 PM 發表

今時今日,無腦咪送下外賣搵錢交租
依家風高浪急有阿爺照住 交下租都幾有安全感㗎

樓市跌係因為業主用低價賣樓做成,就算將來阿爺幫年青人上車,業主可以不減價,樓市就不會跌

引用:
原帖由 chingchingman 於 2021-9-25 07:26 PM 發表
其實香港現在仲邊有人炒樓, 個個都是用家, 最多租出去收租,根本冇人炒樓
眾人皆醉你致醒

始終需求好大

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-26 10:26 AM 發表

仲未出手....
夏寶龍黎香港,
2047前解決劏房,
跟隨劏房租管,
跟隨傳改變遊戲規則,
政府搵地每年由45公傾,岩岩消息已經每年100公頃。出左手?出右手?
地主舉高雙手未?

明天睇下新聞吧!

捐地/地主共震肯定未夠

引用:
原帖由 carters 於 2021-9-25 09:36 PM 發表

發展商袋袋平安,風險貴客自理
發展商古洞都7800一尺投地啦

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-25 09:38 PM 發表

失業率係咁跌,好快去返疫情前..
老美巳經有特效藥,通關在即

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]