• 瀏覽: 14,982
  • 回覆: 8
無炒樓的話,唔通係燉樓、炆樓、煎樓、炸樓、蒸樓、煮樓 

熱賣及精選
引用:
原帖由 kk2964 於 2021-9-25 08:26 PM 發表

屍生話香港地產市塲遊戲規則不能改變,林奠不能移!
替身黎

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-9-25 09:07 PM 發表

中央講咗好耐,話房住不炒,但香港樓市不斷升......
點解?
由投地到落成要4年時間
狼英十年建屋目標18K,2013開始賣地,最快2017年落成
睇幅圖,2017年之後先開始達標,2018年CCL 190,目前都係190左右
狼英出師未捷身先死,長使英英淚滿襟

附件

2.png(235.82 KB)

2021-9-25 09:18 PM

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-25 09:51 PM 發表

你買唔到咪話人地炒樓囉,其實係炒樓又點?唔係又點? 人地有錢買層樓返黎,咁要同你交代咩?
咁又關你咩事?

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-25 10:19 PM 發表

我係講你知,人地買樓唔關你事。
人地買樓關你咩事?

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-25 10:23 PM 發表

我邊句講人地買樓關我事?
你知道就好啦!

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-25 10:33 PM 發表

我講人地買樓唔關你事。
又關你事?

發展局局長話公營房屋供應會比之前公佈的更多,陳煩遲D會公佈  

【黃偉綸被問到有傳中央向本港地產商施壓,以協助解決房屋問題,他表示,地產建設商會方面已有聲明,當中亦提到商會方面樂意配合政府在土地增加方面努力,黃偉綸形容是正面的發展,政府會善用巿場力量,但政府與發展商亦是規管與被規管者的角色,他盼望雙方良性互動增加,無謂爭拗減少。

另外,公營房屋的未來十年供應,由2年前的24.8萬個到最新的31.6萬個,他表示,運房局將公布的新樓字將會更高,認為是反映政府多管齊下開拓土地有關,但當中三分之二數字是後5年的供應,政府將加大努力,希望將有關供應拉前。】
https://ps.hket.com/article/3067647/

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-27 12:41 AM 發表

老美巳經有特效藥,通關在即
通鬼門關在即

【美國人亂用伊維菌素治療新冠肺炎 中毒民眾大增】
https://tw.stock.yahoo.com/news/ ... 民眾大增-114009541.html

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]