• 瀏覽: 14,986
  • 回覆: 11
1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
5)有人話,增設房產稅,多過一層樓要交多d稅,配合國策。但天知地知你知我知連單眼佬都知,都無用,政府未必配合國家,結果香港樓市會不斷升
6)一手樓唔跌,二手樓唔駛旨意跌,地產商繼續高溢價售樓:「吹咩!」結果香港樓市會不斷升

熱賣及精選
引用:
原帖由 kk2964 於 2021-9-25 08:26 PM 發表

屍生話香港地產市塲遊戲規則不能改變,林奠不能移!

引用:
原帖由 kwma 於 2021-9-25 10:31 PM 發表

出年跑馬仔睇下點
什麼壓抑樓價
什麼重中之重
講咗唔知幾多年
呢d只係跑馬仔「競選口號」
事實係樓價只升不會跌

引用:
原帖由 comickay 於 2021-9-25 10:47 PM 發表

你咁講,咁破頂買騰訊都唔係炒。
唔係炒
係煲

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 07:14 PM 發表

1)阿爺講咗好耐,話房住不炒,炒家可以當佢無到,結果香港樓市不斷升
2)泛民d人都畀人趕出立法會,無人拉布,無人反對下,甚麼咩稅物稅無人提,結果香港樓市不斷升
3)「土地收回條例」唔係今時今日先有,地產商等囤地咁多年,依家先出尚方寶劍?結果香港樓市不斷升
4)人稱施老闆話香港地產市場遊戲規則不能改變,幾咁有霸氣!
其他客觀因素仲未計,
只係講以上幾點人為因素
已經可令樓市不跌反大爆升!

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-9-26 01:58 PM 發表

無錯,係啲白撚痴先睇唔出正苦及建制派內大部份都係地產打手,無論議會內有無犯民搞破壞,啲改善房屋問題既議案都係唔會通過,更甚既係正苦唔會推出方案,連行政命令都唔會做,最唔想樓價跌就係個仆街正苦
正解
甚麼後日大嶼,不都區
全都係想轉移視線
班忠誠的廢物更不在話下

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-9-27 02:15 PM 發表

其實當全世界大印銀紙,樓價都升15%以上,香港只升8%,已經叫跌左了。
錯到離哂罩,唔好聽咁多財演
舉例
英樓樓由200萬升到300萬,足足升咗50%
香港樓由800萬升到1000萬,只升咗25%
香港樓基數大,細%升幅,但實際幅度卻比人多!!!

引用:
原帖由 豬王 於 2021-10-29 10:38 PM 發表

上半年消耗晒購買力,今年已經冇力升,出面吹緊通漲,加息味重,真係跌市開始了。
我睇到係無力跌喎

樓市無力跌喇
嚟緊會人踩人咁買樓

要認清事實
爆升唔等人

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-9-26 01:58 PM 發表

無錯,係啲白撚痴先睇唔出正苦及建制派內大部份都係地產打手,無論議會內有無犯民搞破壞,啲改善房屋問題既議案都係唔會通過,更甚既係正苦唔會推出方案,連行政命令都唔會做,最唔想樓價跌就係個仆街正苦
今日講咗
林鄭指無意遏抑地價‎ 

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-11-5 07:11 PM 發表

今日講咗
林鄭指無意遏抑地價‎ 
林鄭政府終於肯露底喇
林鄭今日做咗地產商代言人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]