• 瀏覽: 14,979
  • 回覆: 139
引用:
原帖由 股神出現 於 2021-9-25 10:38 PM 發表

什麼壓抑樓價
什麼重中之重
講咗唔知幾多年
呢d只係跑馬仔「競選口號」
事實係樓價只升不會跌
咁大陸啲樓發生咩事,跌到媽都唔認得。

如果唔理阿爺指引,只會不停不停加大力度。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-25 11:36 PM 發表

樓跌9成,佢地全家都失業,會都上唔到
樓市大跌就全民失業? AA講你知㗎?咁係咪自住唔怕架錦解?

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-26 01:09 AM 發表

又可能樓市大跌從而令世界停頓啦 衣食住行 食訓洗痾 就算世界大戰都要返工㗎啦

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-26 01:09 AM 發表

唔知會唔會全民失業,但總有影響,你有平樓買既同時亦會有所損失。

等多兩個禮拜,睇施政報告有冇野講就知

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-26 01:18 AM 發表

唔知會唔會全民失業,但總有影響,你有平樓買既同時亦會有所損失。
贏間廠 輸粒糖

引用:

用下腦咪知。

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-9-26 01:16 AM 發表

又可能樓市大跌從而令世界停頓啦 衣食住行 食訓洗痾 就算世界大戰都要返工㗎啦
係你失業都要交租

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-26 01:54 AM 發表

係你失業都要交租
試過負資產 但係從未試過失業

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-26 01:54 AM 發表

用下腦咪知。
今時今日香港地好多目前有錢人都係唔洗點用腦

So funny

自編自導自脫

辛苦你哋了,加油加油

阿爺說話係俾廢淡聽,因為思維只會跌樓市冇希望先會去租樓養埋高官/業主下一代

發展局局長話公營房屋供應會比之前公佈的更多,陳煩遲D會公佈  

【黃偉綸被問到有傳中央向本港地產商施壓,以協助解決房屋問題,他表示,地產建設商會方面已有聲明,當中亦提到商會方面樂意配合政府在土地增加方面努力,黃偉綸形容是正面的發展,政府會善用巿場力量,但政府與發展商亦是規管與被規管者的角色,他盼望雙方良性互動增加,無謂爭拗減少。

另外,公營房屋的未來十年供應,由2年前的24.8萬個到最新的31.6萬個,他表示,運房局將公布的新樓字將會更高,認為是反映政府多管齊下開拓土地有關,但當中三分之二數字是後5年的供應,政府將加大努力,希望將有關供應拉前。】
https://ps.hket.com/article/3067647/

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]