• 瀏覽: 35,800
  • 回覆: 14
  • 追帖: 4
20x果陣已經個個話平,到跌穿200果陣好多人話訓身去買,想知有幾多人係190-210手持重貨?

熱賣及精選
引用:
原帖由 特朗狗 於 2021-9-25 07:20 PM 發表

大把人啦, 爸爸都唔叫慘, 快手呢D大把人高位擺到加下
300-400買大有人在
應該少d人高位快手..巴巴就唔同啦..d人吹到巴巴係股王,250蚊都大把人話平,點知而家大戶要錢唔要貨係咁沽

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-9-25 08:33 PM 發表

所言極是。。。因為快手好多人都知佢廢,好多都第一日賣左。。。阿里係勁既無端端變左廢
我記得果時好多財演280蚊都叫人買,點知馬雲衰多口之後就係咁插

引用:
原帖由 隔夜夜裙 於 2021-9-25 11:05 PM 發表

千億貨搬港準備沽
又黎最痴線係沽空仲係好多

引用:
原帖由 隔夜夜裙 於 2021-9-25 11:43 PM 發表

那麼現在應該掃貨?
少少地買下冇所謂,你唔知呢隻野幾時到底港女升幾百點佢都可以跌既廢股

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 12:22 AM 發表

搬股來香港未必系為沽貨,應該系為滿足港股通開通的條件同埋減少美股被退市的風險。由於涉及轉倉貨量龐大所以引發空軍趁機。高位買的話耐心持有就可以了。11月財報之後會開始向上,未來阿里會升到類似亞馬遜的價錢。不過要耐心持有10年. 阿里兩個新業務將成為未來的增長引擎1.電商扶貧食物銀行,參照中國貧困人口人手一個淘寶賬號免費接收扶貧食物資助,未來脫貧人口在淘寶上的留存將大大助力GMV成倍增長。2.科技助力 ...
阿里賺錢多係人都知,d人就係計漏左個肥平,升到同阿馬遜咁上下價你知唔知港女要升到10萬點先得

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 11:44 AM 發表

不是3000蚊,是3000美金一股,這並非無可能發生,你睇以下兩張圖對比阿里巴巴和亞馬遜的增長歷史,阿里的增長空間遠未有到頂,而目前的利潤率遠高於亞馬遜,但政策因素逐漸穩定,阿里只需要調整利潤率,用利潤率換取市場空間,個增長將系爆發性的。

係人都知阿里好賺錢,師兄你應該當大戶傻既?

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 12:24 PM 發表

你回顧下歷史上曾經卑市場批鬥唾棄的奶粉股(三聚氰胺),白酒股(塑化劑,腐敗溫床),Facebook (聽證會)…都曾令股價腰斬,但今日回頭望返,果D 先系你錯失咗的機會。我意思系話如果你之前重倉咗阿里巴巴,而果D 錢系用來開飯生活的,又或者系借來的,又或者令你惶惶不可終日的話,你需要止損,因為你無可能等到阿里去到300蚊,更無可能等到3000蚊美金果一日。投資呢D 優秀的公司永遠要記住系市場極度 ...
幾年後變成點真係冇人知,還記得當年股王5號仔同思捷環球?岩岩發生緊既恆大就係好好既例子..

引用:
原帖由 kokia.. 於 2021-9-26 12:47 PM 發表

我叫老婆$280入貨,擺左成年,嬲足我成年
咁睇黎唔止一手

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 02:25 PM 發表

搞清楚螞蟻同阿里麼嘢關係先啦!再搞清楚麼嘢叫大數據先啦!再搞清楚B2B,B2C大數據同金融大數據的區別先啦!唔好人雲亦雲
師兄你講d野我地都好清楚,係你仲未清楚阿里最大既對手係阿爺,官媒發文話阿里唔好以為好似韓國d大財團一樣可以控制一切,呢篇文有咩意思你知嗎?

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-9-26 02:06 PM 發表

冇貨溝?
點溝?300>280>260>240>220>200>180>160>140>>>????

恆大72蚊跌到30蚊大把人話大特價,而家得返2蚊...思捷二百幾跌到50大把人訓身..而家得返5毫子...點溝呀?

引用:
原帖由 marco_St 於 2021-9-26 02:43 PM 發表

隻芒果英2xx話新趨勢又 Business Model 又盛,又話價值投資
佢分析係冇錯,算漏左仲有個肥平...

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-9-26 02:56 PM 發表

以你咁計法唔好再賭!玩手指算把啦!
唔係點計?你好似唔明我講乜

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 02:52 PM 發表

正確理解篇文章應該結合阿里巴巴的歷史好重要,馬雲時代的阿里巴巴被世人先入為主的將馬雲=阿里巴巴,後馬雲時代大家要明白阿里巴巴系一間科技公司,馬雲的街頭智慧逐漸在企業文化上被隔離淘汰,阿里的正面價值就得以彰顯。正如韓國三星集團並不等於李在榕一樣,三星依然系一間全球矚目的科技公司這個事實並未因為李在榕一手遮天賄賂政壇等醜聞而發生變化。唯一變化的系投資者心態,簡單的聯想與恐慌會導致股價的暴跌,也創造了 ...
幻想總係美好,但事實又係咪你諗咁呢?

引用:
原帖由 kkhello 於 2021-9-26 02:58 PM 發表

快手嗰啲先慘
上面有個師兄話唔溝貨玩手指啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]