• 瀏覽: 35,749
  • 回覆: 259
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 wkkenneth 於 2021-9-25 08:57 PM 發表

我 24x 
我29X

熱賣及精選
引用:
原帖由 noodle888 於 2021-9-26 12:29 AM 發表

除非廢爸美國退市,唔係唔會升,
升比美國億賺錢?
唔升都算,慢慢等,29X入,私有化有先例,宜家最驚佢又一次私有化就血本無歸

引用:
原帖由 FateSF 於 2021-9-26 09:21 AM 發表

唔升都算,慢慢等,29X入,私有化有先例,宜家最驚佢又一次私有化就血本無歸
最驚呢樣,小弟都係諗住食螞蟻條水,點知有人講錯野,螞蟻又脫….結果走唔切成手蟹貨

引用:
原帖由 bsnelling 於 2021-9-25 08:55 PM 發表

我平均$260😭😭
買得多唔多?

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2021-9-25 08:57 PM 發表

我 24x 
幾手?

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-9-26 12:34 AM 發表

找我? 
近 $300 等 ANT IPO!!! 
一手?

目標買入價,30蚊以下。

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-9-26 08:45 AM 發表

有個女人係無記財經台話$220買咗4000股呀里,把聲震哂,好似想喊
個個都好有錢,買咁多

附件

9988.jpeg(228.4 KB)

2021-9-26 09:40 AM

引用:
原帖由 炎夏懷舊的流彈 於 2021-9-26 09:28 AM 發表

幾手?
10手

咩叫高

附件

IMG_20210926_085300.jpg(363.65 KB)

2021-9-26 09:46 AM

引用:
原帖由 晚間狂野 於 2021-9-25 09:51 PM 發表

我唔覺得監管係壞事
我都坐緊~
但亦覺得監管系好事,唯有等下啦~

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 12:22 AM 發表

搬股來香港未必系為沽貨,應該系為滿足港股通開通的條件同埋減少美股被退市的風險。由於涉及轉倉貨量龐大所以引發空軍趁機。高位買的話耐心持有就可以了。11月財報之後會開始向上,未來阿里會升到類似亞馬遜的價錢。不過要耐心持有10年. 阿里兩個新業務將成為未來的增長引擎1.電商扶貧食物銀行,參照中國貧困人口人手一個淘寶賬號免費接收扶貧食物資助,未來脫貧人口在淘寶上的留存將大大助力GMV成倍增長。2.科技助力 ...
希望系真啦~

只係好多人對平既定義係 歷史高位VS現價
用佢今日個價都成18倍PE,又0派息
大把公司3-8倍PE 再6-8厘息。
因此就算佢殺落40蚊,都唔可以算係市場入面叫平。

重貨就無,三手
當壓倉算

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]