• 瀏覽: 35,755
  • 回覆: 259
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 12:22 AM 發表

搬股來香港未必系為沽貨,應該系為滿足港股通開通的條件同埋減少美股被退市的風險。由於涉及轉倉貨量龐大所以引發空軍趁機。高位買的話耐心持有就可以了。11月財報之後會開始向上,未來阿里會升到類似亞馬遜的價錢。不過要耐心持有10年. 阿里兩個新業務將成為未來的增長引擎1.電商扶貧食物銀行,參照中國貧困人口人手一個淘寶賬號免費接收扶貧食物資助,未來脫貧人口在淘寶上的留存將大大助力GMV成倍增長。2.科技助力 ...
阿里賺錢多係人都知,d人就係計漏左個肥平,升到同阿馬遜咁上下價你知唔知港女要升到10萬點先得

熱賣及精選
引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-26 00:22 發表

搬股來香港未必系為沽貨,應該系為滿足港股通開通的條件同埋減少美股被退市的風險。由於涉及轉倉貨量龐大所以引發空軍趁機。高位買的話耐心持有就可以了。11月財報之後會開始向上,未來阿里會升到類似亞馬遜的價錢。不過要耐心持有10年. 阿里兩個新業務將成為未來的增長引擎1.電商扶貧食物銀行,參照中國貧困人口人手一個淘寶賬號免費接收扶貧食物資助,未來脫貧人口在淘寶上的留存將大大助力GMV成倍增長。2.科技助力 ...
跌到50先再升100%,還有用嗎

呢隻野最好唔好掂啦,口多得罪人,無運行架啦

慘不忍睹

我個撐大陸藍絲fd由$280..$260..$250買咗約一百萬到 開頭仲話馬雲咁吋抵大陸攪佢 佢諗住挫一挫馬震一震倉 好快螞蟻就上市 到時$350 而家成班fd出黎食飯冇人敢提

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2021-9-25 06:56 PM 發表

20x果陣已經個個話平,到跌穿200果陣好多人話訓身去買,想知有幾多人係190-210手持重貨?
🤦🏻‍♂️

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2021-9-25 06:56 PM 發表

20x果陣已經個個話平,到跌穿200果陣好多人話訓身去買,想知有幾多人係190-210手持重貨?
一個低位,原來仲有一個低,都唔知谷底係邊

引用:
原帖由 頭獎 於 2021-9-25 08:18 PM 發表

慘不忍睹
有賭未為輸,唔怕嘅,加註喇,實有一日發達嘅。

爸爸美股昨天收市價USD145,歷史低位USD57.2,大戶大把水位

有個女人係無記財經台話$220買咗4000股呀里,把聲震哂,好似想喊

引用:

巴巴明天又新低跌破140
100不是夢50不遠了

引用:

我識得有位叫奧雲嘅網友,喺上年賣咗自住樓後,就喺9988差唔多$300時all-in

之後佢就潛水到依家

應該感到光榮。

147重貨,驚驚豬

$250點算?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]