• 瀏覽: 15,152
  • 回覆: 203
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 manmas88 於 2021-9-25 12:06 PM 發表

你玩笨周

熱賣及精選
真係要信政府

支持國家政策

國家為人民好,限電價,供電否就不管

大陸停電黃屍都打飛機?!

真係勁呀美國佬點係對手呀,停產能輸出美國,仲唔餓死老美都通脹屎啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-9-25 02:55 PM 發表

真係要信政府
你做乜唔移民去蠅國?係咪冇錢買機票?

工廠有發電機是常識吧

我驚遲下食都有問題 m記冇雞翼,維記冇奶

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-9-25 12:05 PM 發表

即刻同我猛玩州
笑死我

引用:
原帖由 買大陸股等破產 於 2021-9-25 11:44 AM 發表

相信政府,股市玩完。

國家不是沒電,也不是無法提升電的產能,而是從中國整體來看,這麼瘋狂的擴產能實在是太可怕了。

被強行拉閘斷電了,這些企業肯定有怨言,不抱怨那是不可能的。

我們可以讓中國的產能在一定範圍內自由增減,但不能讓中國經濟出現180°大反轉,我們要控制好經濟的節奏,實現長遠的穩定發展。

和幾年後各地工廠一片哀嚎,到處都是倉庫爆滿,產品滯銷,最終資金鍊斷裂來求國家救命的慘狀相比。 ...
帳面條數要減碳要CUT電, 枱底大家應該自己買發電機, 咁美國佬就計唔到這些碳排放, 發電機及煤炭生意照舊.

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-9-25 07:08 PM 發表

我驚遲下食都有問題 m記冇雞翼,維記冇奶
大陸經濟失序,越來越古靈精怪

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-9-25 07:34 PM 發表

帳面條數要減碳要CUT電, 枱底大家應該自己買發電機, 咁美國佬就計唔到這些碳排放, 發電機及煤炭生意照舊.
最搞笑推綠能。。。但依家又搞到咁

引用:
原帖由 manmas88 於 2021-9-25 07:46 PM 發表

大陸經濟失序,越來越古靈精怪
自救多褔。。。依家大陸咩都可以發生

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-9-25 07:50 PM 發表

自救多褔。。。依家大陸咩都可以發生
為了支持你, 我已經係逃保訂左2支藍月亮, 以備不時之雖......長痛不如短痛......吹左藍月亮解千愁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]