• 瀏覽: 11,363
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-25 10:53 PM 發表

起碼有另一班人買到自住樓
果班人有冇你份?
你呢d窮L, 跌9成你都買唔起樓。。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 bizza 於 2021-9-25 11:02 PM 發表

你估佢哋會拿石頭扔自己的腳嗎? 當權者們高薪厚碌, 正正係你口中有多層樓的人, 可以唔提就唔提呢啲政策, 你吹得佢哋脹嗎? 你咁做真係共富了, 好多香港人都怕怕共富, 所以絕對推唔到, 要推就會變成強推, 同強姦差唔多, 推的人大概會被批鬥下台
所以呢, 你少啲呢啲幻想, 俾心機草錢租樓喇, 星期一準時返工, ok?
呢啲貪官係以前就可以搵到錢,宜家中央話事,環保撚都冇聲出

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-25 11:35 PM 發表

果班人有冇你份?
你呢d窮L, 跌9成你都買唔起樓。。。。
有錢人仲係香討咩,窮撚😆

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-25 10:52 PM 發表

收太小,第二層開始就要倍增
咁租金會上升到時仲大鑊,

好彩香港揸fit嘅起碼二三層樓係手,人頭稅就有機會。哈哈!

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-26 12:32 AM 發表

有錢人仲係香討咩,窮撚😆
有錢過你先啦,窮L
交左租未

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-25 11:28 AM 發表

兩層樓以上既,第二層樓要每年交物業稅,每增加一層就加多一倍,這樣政府不但可以增加收入,又可壓制炒樓,樓價自然不是大升
物業稅有q用咩。。雞碎咁多。。。。要收就應該要收增值稅。。85%

引用:
原帖由 半空綠色的樹根 於 2021-9-26 01:57 AM 發表

物業稅有q用咩。。雞碎咁多。。。。要收就應該要收增值稅。。85%
支持收增值稅👍

支持收增值稅👍

引用:
原帖由 半夜會金童 於 2021-9-25 12:06 PM 發表

根據2019-2020年統計數字,全港擁有兩層樓只有28萬幾千人,政府收入唔會多好多。
我要做業主2節目講,有45萬人

呢個方法幾好

想行共產主義?共產黨都唔行呢套啦。

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-25 11:28 AM 發表

兩層樓以上既,第二層樓要每年交物業稅,每增加一層就加多一倍,這樣政府不但可以增加收入,又可壓制炒樓,樓價自然不是大升
咁係打擊正常投資, 唔係打擊炒樓

支持呀

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-25 11:48 AM 發表

纍進差餉,公司持有的話,每個董事要纍計
香土友好鬼好笑😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

其實正確啲講就叫低能。

首先知唔資本主義市場同社會主義或共產嘅分別先

佢老美有冇咁收稅法

咁收稅法就叫共產主義啦,傻仔

所以咪港人係世界上最仆街一族,

1。唔能知咩係共產。

2。口講反共,但就想享受共產福利。

真係仆街到爆️你叫政府點做?

冇話可說。

🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]