• 瀏覽: 6,072
  • 回覆: 144
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-25 11:53 AM 發表

地產佬咁鐘意賺到盡,有地做乜唔起?

文匯報的source,唔可以話假新聞吧

熱賣及精選
引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-9-25 11:59 AM 發表

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202109/21/6148f21ae4b0ec4dc8a5f2ab.jpg

文匯報的source,唔可以話假新聞吧
文匯就係假新聞

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-25 11:59 AM 發表

文匯就係假新聞
蘋果又有人話假,東方又有人話假,文匯又假,只有你講先啱?

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-25 10:05 AM 發表

地產商有地既話,晨早起晒樓,賺到盡,洗鬼大陸插嘴。
https://www.am730.com.hk/news/新聞 ... 要盡快讓港人看到置業希望-271619
用70公頃的大欖郊野公園邊陲土地,便能提供2.5萬個每個實用面積500呎的居屋單位,加上1,000多人的低密度長者獨立住宿單位的規劃,預計近7萬人受惠,而居屋單位以成本價每呎6,000元出售。他認為「立法會沒有拉布了,這種建議更加可行」。

地少人多

香港除咗整返啲農地之外其餘嘅土地真係少得可憐

引用:
原帖由 shichendao 於 2021-9-25 10:42 AM 發表

有基建狂魔在.垃圾會已清場,職工盟已解散.
無工人

引用:
原帖由 michael 於 2021-9-25 12:18 PM 發表

地少人多
地少中國特務多

無哂郊野公園,農地,咪大把地方起樓囉,大把人想香港無郊遊地方,淨係識搵錢嘅機器,唔用棕地就知點解啦

引用:
原帖由 lman007 於 2021-9-25 12:35 PM 發表

無哂郊野公園,農地,咪大把地方起樓囉,大把人想香港無郊遊地方,淨係識搵錢嘅機器,唔用棕地就知點解啦
香港需要調理農務,無地起樓,一塊地都騰唔到!

好多地養野豬,猴子,一年唔去一次嘅郊野公園,都唔比人住,所以,支持明日大嶼填海造地

引用:
原帖由 咸板 於 2021-9-25 12:46 PM 發表

好多地養野豬,猴子,一年唔去一次嘅郊野公園,都唔比人住,所以,支持明日大嶼填海造地
養豬養狗好過養大陸D牲畜

黑暴曱甴禍港

香港唔係無地,只係可以起住宅既用地差唔多用晒
如果大陸可以幫手將農地轉做住宅地,香港就人人有屋住啦

農地唔係發展商唔用,係政府未批。
同埋發展商D農地係未開發區,無馬路無屎渠點住。
政府係咪要搞左基建先嘈佢地呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]