• 瀏覽: 24,067
  • 回覆: 341
  • 追帖: 10
骨morning all
擒晚飲飽食醉,心情靚靚
炒樓增值年代到頭了!再次提醒“勉強上車”人士,必須考慮清楚自己的承受能力!阿爺已經下定決心讓香港人人有屋住(合理空間)。租/買都有!好快見真章
多謝阿爺,為人民服務

熱賣及精選
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

擒晚飲飽食醉,心情靚靚
炒樓增值年代到頭了!再次提醒“勉強上車”人士,必須考慮清楚自己的承受能力!阿爺已經下定決心讓香港人人有屋住(合理空間)。租/買都有!好快見真章
多謝阿爺,為人民服務:smile_o ...
納米樓將步湯場後塵

跌到一個點米幫到所有人

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

擒晚飲飽食醉,心情靚靚
師兄,請問阿爺大計講唔講得少少,好似係咪集中發展新界北起多d 樓,同埋有d 人話冇3、5年都起唔到樓,因為香港起樓好慢,阿爺會唔會搵大陸公司/專才幫幫手

好多人分析,地產商將與政府商討如何加快步伐增加土地供應!哈哈哈哈哈……真的是笑死我!乜阿爺仲會俾你地閉門做戲咩?不過,先睇下戲都好嘅

引用:
原帖由 12728915 於 2021-9-24 09:13 AM 發表

跌到一個點米幫到所有人
如果幚到所有人
可能要跌到三千蚊一尺樓價
五毛錢一尺管理費

引用:

擒晚飲飽食醉,心情靚靚
好期待, 希望過幾個月已經有啲野睇

引用:
原帖由 pingu19942006 於 2021-9-24 09:27 AM 發表

師兄,請問阿爺大計講唔講得少少,好似係咪集中發展新界北起多d 樓,同埋有d 人話冇3、5年都起唔到樓,因為香港起樓好慢,阿爺會唔會搵大陸公司/專才幫幫手
Smart boy

中央落實房住不炒
人人只可以擁有一套房

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-24 09:28 AM 發表

如果幚到所有人
可能要跌到三千蚊一尺樓價
五毛錢一尺管理費
你地唔好咁啦!阿爺係愛民如子!但是,出發點不是推冧香港樓市,自由經濟市場由市場自己調整!如果能夠改善大部分香港人的居住空間,另外又可以幫助香港的經濟有所發展,何樂而不為呢!

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:27 AM 發表

好多人分析,地產商將與政府商討如何加快步伐增加土地供應!哈哈哈哈哈……真的是笑死我!乜阿爺仲會俾你地閉門做戲咩?不過,先睇下戲都好嘅
財演話西環權貴係香港買左好多樓, 唔會想比佢地冧

引用:
原帖由 pingu19942006 於 2021-9-24 09:27 AM 發表

你既然咁樣問我,我又把問題拋番出來!
有人話冇3、5年都起唔到樓,咁阿爺如何應對呢?
往后是香港特首、高官搞起樓定阿爺揸莊?

引用:

擒晚飲飽食醉,心情靚靚
搬上珠海咯 quick fix

引用:
原帖由 陳大文105106 於 2021-9-24 09:35 AM 發表

財演話西環權貴係香港買左好多樓, 唔會想比佢地冧
真的是笑死人無命賠!我估計我上電視講會多啲人信!西環權貴?最大粒係邊個?北京求其揾個官落來佢都腳軟啦!阿爺公家物業係for伙記住架!啲伙記係乜野人呀?on99!

取消林鄭plan, 取消同美元掛鉤聯繫匯率. 唔分學區. 第二層樓收重稅. 其實好多方法可以短期解決問題. 只不過無人肯做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]