• 瀏覽: 25,126
  • 回覆: 341
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 96877000 於 2021-9-24 12:23 PM 發表

人工跟住樓價跌囉 睇嘢唔好咁表面
咁你人工有無跟樓價升呀,只要經濟環境好,人工就會多同升,真係你唔知咩思維

熱賣及精選
呢樣嘢,係要同社會發展同步,冇理由過咗幾十年,仲係過緊幾十年前嘅生活標準。話說如果整個社會都係過緊呢種生活,冇人會投訴,亦都冇嘢好投訴,但係如果社會裏面有人過得好好有人過得好差,差嘅意思係,劏房月租七千,公屋月租3000但係冇供應,咁就係所謂嘅壓榨囉。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

骨morning all
擒晚飲飽食醉,心情靚靚
炒樓增值年代到頭了!再次提醒“勉強上車”人士,必須考慮清楚自己的承受能力!阿爺已經下定決心讓香港人人有屋住(合理空間)。租/買都有!好快見真章
多謝阿爺,為人民服務:smile_o ...
5年前,領導人說:房建來住的,不是用來炒的.
結果證明:他講一套,做一套.

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:33 AM 發表

你地唔好咁啦!阿爺係愛民如子!但是,出發點不是推冧香港樓市,自由經濟市場由市場自己調整!如果能夠改善大部分香港人的居住空間,另外又可以幫助香港的經濟有所發展,何樂而不為呢!
唔冧又點幫人買樓呢

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-9-24 01:49 PM 發表

5年前,領導人說:房建來住的,不是用來炒的.
結果證明:他講一套,做一套.
勿謂言之不預也。

共富共產,同業主分身家

完善好了法律🤔🤔

引用:
原帖由 andy12001 於 2021-9-24 01:51 PM 發表

唔冧又點幫人買樓呢
國家領導人有份炒樓,個樓市怎樣會霖呀

立即啟動 WWIII
就得

引用:
原帖由 kwma 於 2021-9-24 09:55 AM 發表

每人用mpf成本價買一層恒大樓,終身不得轉讓安居落葉
我會同中央反映!一箭雙鵰!

物業除商業店鋪外,不得用公司名義購/租住宅
每個人只可登記一個物業(結婚後,夫妻也只能一個物業),第二或更多個物業每個月要交額外稅款,物業越多,稅款比例會更多

佢咁樣實施左先就差唔多

引用:
原帖由 andy12001 於 2021-9-24 01:51 PM 發表

唔冧又點幫人買樓呢
解決住房等如要冧咗樓市?

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-9-24 02:01 PM 發表

我會同中央反映!一箭雙鵰!
多謝寶叔

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

骨morning all
擒晚飲飽食醉,心情靚靚
炒樓增值年代到頭了!再次提醒“勉強上車”人士,必須考慮清楚自己的承受能力!阿爺已經下定決心讓香港人人有屋住(合理空間)。租/買都有!好快見真章
多謝阿爺,為人民服務:smile_o ...
睇施永青昨日既嘴險好威呀,仲惡過阿爺,夠膽話「遊戲規則唔可以改」

屋住得平,你咪等加稅囉!!

你估香港政府嘅福利,開支細?

西方國家,福利好就重稅,香港就福利好,樓價貴。

香港人,是但揀一樣啦!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]