• 瀏覽: 18,244
  • 回覆: 6
  • 追帖: 3
有乜好驚?樓是不動產,真係跌3成又如何(雖然機會接近零)?反之升3成亦唔會特別興奮。

如果揸住層私樓揸得咁騰,證明業主實力未夠,本身一開始就不應置業。

熱賣及精選
引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

哈哈哈, 好好笑

如果個個業主都係有實力就好呀. 就係因為好多業主冇實力. 隔硬買, 樓價至升到咁多年.
有幾多個可以一炮過或借少少買?

宜家你掉轉頭話9佢地, 全靠佢地, 至可以推高樓市咁耐.
如果這樣說,特首的林鄭plan 咪等於送佢哋一程?如果樓價下跌有人變負資產或被call loan,政府責任咪好大?咁你話政府想唔想推跌個市成罪人?人哋只係想發展商配合增加土地建廉價公屋供應,卻被有心人解讀成想令樓價大跌。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-9-24 12:35 PM 發表

啱啱都打比A A叫佢減三成價放,務求要盡快甩到手
師兄你個係咪盤?劈三成我非常有興趣接

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-24 12:50 PM 發表

認真你便ON8+1了...
當然啦,吹下水啫。哪有劈3成的人存在。1成都立即被人接咗了。

小小一則傳聞,政策都未見影,就被人狂抽水吹到樓市末日,要劈價走。一是香港人幼稚加幻想力太豐富,二是渴望上車的人渴望到了極點!

引用:
原帖由 tsang788889 於 2021-9-24 01:24 PM 發表

我地淡淡路過打個飛機,你又出來用自慰器具來自慰
我都係路過吹下水。見到D太幼稚或太有幻想力的留言加兩句吧!

引用:
原帖由 ilovehuskymuch 於 2021-9-24 05:34 PM 發表

當你都見到重走到?
點解要走?
我又不是炒樓,一間自住,一間出租中。
樓佔資產不到3分之1,為何要咁騰雞?
只要有點智慧有點獨立分析能力都知現在發生緊咩事啦,吹兩句就會大跌咩!