• 瀏覽: 18,293
  • 回覆: 222
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 plover 於 2021-9-24 09:17 AM 發表

海邊馬,CHK仲幫手講二手破頂添。
有條AA重攪笑,話D淡友放流料呃業主平賣都噏得出.
即喺京官喺淡友嚟放流料.

熱賣及精選
引用:
原帖由 plover 於 2021-9-24 09:17 AM 發表

海邊馬,CHK仲幫手講二手破頂添。
自己僕鷄想要人陪

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-24 09:20 AM 發表

黃埔已經無升值潛力
過40年
早排賣到20K時 你又唔講?早排20K入左貨 甘點算先?

引用:
原帖由 jasons1 於 2021-9-24 09:23 AM 發表

早排賣到20K時 你又唔講?早排20K入左貨 甘點算先?
40年樓一向都係只會貶值
唔洗人講啦
買嘅都傻仔

是不是毒果自行執笠後啲人過晒去洞房?

負資產BBQ,負資產BBQ,負資產BBQ,負資產BBQ,負資產BBQ

收租有回報就唔會放,等租金跌到業主蝕本時先會止蝕離場。

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-9-24 05:00 AM 發表

分析:你唔劈價咪擺係度囉,人地醒目就放左先。而家走,減10%,你唔劈遲d走,低市價30%先走到

政商不安 業主心慌 劈價求放

https://orientaldaily.on.cc/content/要港要聞/odn-20210924-0924_00174_001/政商不安--業主心慌--劈價求放 ...
東方繼續接力蘋果,睇黎國安係時候高調上東方搜證。

引用:
原帖由 kennykenny3245 於 2021-9-24 08:08 AM 發表

東方咁樣唱衰香港,立心不良!
東方其實都係配合國策

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-9-24 08:33 AM 發表

呢啲圍爐文, 只有黃黑妓先會花咁多時間去作.
都係嗰句,劈咗又有幾多未上車嘅人會/有能力上到車?

引用:
原帖由 rj168 於 2021-9-24 09:17 AM 發表

如果這樣說,特首的林鄭plan 咪等於送佢哋一程?如果樓價下跌有人變負資產或被call loan,政府責任咪好大?咁你話政府想唔想推跌個市成罪人?人哋只係想發展商配合增加土地建廉價公屋供應,卻被有心人解讀成想令樓價大跌。
林鄭plan基本上係叫一班人去接炒家貨,繼續滾。未有林鄭plan前其實好多炒家已經危危乎,銀行亦準備call loan. 有尼個plan, 變相更加加大槓桿,好彩宜家由中央出手,唔係爆的機會好大。地代要感謝中央

當傷港銀行聞到燶味時,
限貸會出現
CALL LOAN 也會出現
手頭支金不足樓蟹到時想出貨都出唔到
到時就福佳了

引用:
原帖由 rj168 於 2021-9-24 09:17 AM 發表

如果這樣說,特首的林鄭plan 咪等於送佢哋一程?如果樓價下跌有人變負資產或被call loan,政府責任咪好大?咁你話政府想唔想推跌個市成罪人?人哋只係想發展商配合增加土地建廉價公屋供應,卻被有心人解讀成想令樓價大跌。
林鄭plan一定係谷到盡。

公屋同私樓兩個市場啦!買唔到私樓唔可以計購買力

東方想點呀?有國安法之後香港點會差左?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]