• 瀏覽: 18,299
  • 回覆: 222
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-9-24 05:00 AM 發表

分析:你唔劈價咪擺係度囉,人地醒目就放左先。而家走,減10%,你唔劈遲d走,低市價30%先走到

政商不安 業主心慌 劈價求放

https://orientaldaily.on.cc/content/要港要聞/odn-20210924-0924_00174_001/政商不安--業主心慌--劈價求放 ...
方向報不遺餘力詆毀疫苗,阻止香港全面防疫,到天天唱衰香港經濟,背後目的或許比爛蘋果更恐怖。國安應該查一下。

熱賣及精選
中央要香港人落實房主不炒,就係要香港人戒掉地產經濟這樣毒品,要香港人發展高科技,所以未來10年放假不可能上升

呢度又話樓市唔會跌既

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-9-24 07:20 AM 發表

不用理會,東瓜日報一向唱淡樓市及股市
仲有唱衰政府抗疫!

引用:
原帖由 翼勢力 於 2021-9-24 08:53 AM 發表

呢度又話樓市唔會跌既
冇跌啊,劈之嗎

都未到戲肉

引用:
原帖由 rj168 於 2021-9-24 07:30 AM 發表

有乜好驚?樓是不動產,真係跌3成又如何(雖然機會接近零)?反之升3成亦唔會特別興奮。

如果揸住層私樓揸得咁騰,證明業主實力未夠,本身一開始就不應置業。
哈哈哈, 好好笑

如果個個業主都係有實力就好呀. 就係因為好多業主冇實力. 隔硬買, 樓價至升到咁多年.
有幾多個可以一炮過或借少少買?

宜家你掉轉頭話9佢地, 全靠佢地, 至可以推高樓市咁耐.

引用:
原帖由 tommyn 於 2021-9-24 08:59 AM 發表

都未到戲肉
已經驚成咁,入肉真喺不敢想像,睇下老屍已經語無倫次百知咁,
無得改都噏得出.如果正苦政策不變,呢幾年買樓嘅將會受盡折磨.

好事

引用:
原帖由 tsang788889 於 2021-9-24 08:58 AM 發表

冇跌啊,劈之嗎
海邊馬,CHK仲幫手講二手破頂添。

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-9-24 08:36 AM 發表

方向報不遺餘力詆毀疫苗,阻止香港全面防疫,到天天唱衰香港經濟,背後目的或許比爛蘋果更恐怖。國安應該查一下。
講事實有乜問題?14K黃埔花園高層 你覺得不是劈價?

引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-24 09:05 AM 發表

哈哈哈, 好好笑

如果個個業主都係有實力就好呀. 就係因為好多業主冇實力. 隔硬買, 樓價至升到咁多年.
有幾多個可以一炮過或借少少買?

宜家你掉轉頭話9佢地, 全靠佢地, 至可以推高樓市咁耐.
如果這樣說,特首的林鄭plan 咪等於送佢哋一程?如果樓價下跌有人變負資產或被call loan,政府責任咪好大?咁你話政府想唔想推跌個市成罪人?人哋只係想發展商配合增加土地建廉價公屋供應,卻被有心人解讀成想令樓價大跌。

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-9-24 07:20 AM 發表

不用理會,東瓜日報一向唱淡樓市及股市
方向報根本就是政商勾結的喉嚨,今次阿爺打政商勾結,當然反對啦。

引用:
原帖由 jasons1 於 2021-9-24 07:13 AM 發表

黃埔花園高層劈到14K
黃埔已經無升值潛力
過40年

應該係一千萬樓下既單位比較危險, 一千萬以上既本身都只可以借 50%, 個D 業主要本身有錢,  持貨力強, 一直以來都冇升得特別厲害

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]