• 瀏覽: 24,133
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1

熱賣及精選
引用:
原帖由 hero4481 於 2021-9-23 09:14 PM 發表

支持CY再做特首!!!
貪曾的問題
投地到樓宇落成要4、5年

引用:
原帖由 Crystalbbb 於 2021-9-24 10:59 AM 發表

董生咁多錢,做負資產又何妨?
董生,1998年叫人放心買樓,跟住...

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 04:56 PM 發表

林三7完全反CY梁的房屋政策

明日大如郊野公園邊陲地, 2017年尾已經講緊,明日大如點解林三7今日先拎番出來, 林三7直頭反邊陲地帶起樓
林鄭話係佢辭職參選之後先出現
同土豪講價,明日大魚先係一個策略,邊陲地如同插針地,仲要面對司法復核,倒不如搞明日大魚好過!

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 05:40 PM 發表

無晒反對黨

空置稅都放棄。😂

邊郵地連房拹都話支持,佢唔想做姐,當年西九佢味咩都唔理,照做
搞邊陲地、明日大魚都無以前咁大的阻力,宜家用土地回收條例仲爽

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 06:34 PM 發表

北大人出手先咁勤力
一定係啦! 以前一收地就大把友仔出黎搞!

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 07:11 PM 發表

個條咩村,五年都唔收,今年即刻出動
好似係元朗鳳池村,朱滴滴好似有出現過   

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 07:17 PM 發表

工廈都拆埋起公屋
老董8萬5 V2.0 即係狼英十年目標45萬,之前目標落實唔到,欠7.8萬個,係新地3世祖講的,應該係指公營房屋。宜家無曬阻力,就出力猛追

【房協擬在明華大廈北面土地多建一幢公屋提供646伙
原文網址:https://www.881903.com/news/local/2410864

引用:
原帖由 咩野樹 於 2021-9-24 07:41 PM 發表

放屁, 一定係林鄭好過cy
cy 正一係 c nine
無所謂啦,兩個都係中咗貪曾同肥佬黎埋下D伏

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 08:30 PM 發表

填埋海就岩岩好
缺地3000公頃,要填海啦  

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 08:42 PM 發表

馬鞍山第一擊

搬沙田污水處理廠,再大膽D, free 埋赤柱監獄,搬去東坪州
將船灣淡水湖填滿,又多1千公頃用地

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-9-24 09:42 PM 發表

咁多供應,樓價即插水
其實都係用返狼英十年45萬呢個目標,只不過公營房屋揾唔夠地,唔達標
宜家無人阻頭阻勢,追返條數,但公營房屋多咗,會對樓價做成壓力
睇下係高台跳水,定係3米板跳水

再來壞消息,你下面個post俾人鎖咗,發生咩事?

太古城花邨玩完,柴灣中巴車廠補地價45億元 涉及800伙 料為逾10年最大住宅項目         
https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30194096&extra=page=1

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]