• 瀏覽: 57,217
  • 回覆: 262
  • 追帖: 11
有個親戚舊年過咗身,咁佢留咗層樓比佢2個仔女,佢2個仔女決定賣出去然後平分錢......
我同佢個仔比較熟,由細玩到大,佢個仔同我講,層樓放喺成個月都無人問準,有既都係混吉,或且個價壓得好低......
可能真係因為層樓太舊,成50年樓齡以上......

熱賣及精選
睇下咩價啦, 你試下平一半,
大把淡淡幫蝐襯你

50年等重建la
咩區

平返3成好易放

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-9-21 12:16 PM 發表

50年等重建la
咩區
可能要等多十幾年

等收購

現在最緊要cheap,同舊丶地段冇乜關係,打上車人士最安全

引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-9-21 12:12 PM 發表

有個親戚舊年過咗身,咁佢留咗層樓比佢2個仔女,佢2個仔女決定賣出去然後平分錢......
我同佢個仔比較熟,由細玩到大,佢個仔同我講,層樓放喺成個月都無人問準,有既都係混吉,或且個價壓得好低......
遺產難做按揭

美孚丶德福果D現在仍然好賣,過多十年廿年就吾知
宜家D人根本冇$,愈新愈貴反而仲難放,普通中產中佬去到千零萬已經好盡

50年樓即係接手得20-25年可以按.
每一年就要抬多幾十萬.
接手果個將來放就更難就難有市埸

利申:一樣情況所以放租唔賣算啦.

引用:
原帖由 singtest 於 2021-9-21 12:36 PM 發表

遺產難做按揭
太古城都咁上下 又唔見無人要🤣

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-21 12:40 PM 發表

總有啲傻人接火棒

引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-9-21 12:12 PM 發表

下一手買家都做唔到30年按揭,梗係難放

好似出租化算D

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-21 12:40 PM 發表

99%舊樓都唔係太古, 一般單幢樓好難放. 除非觀塘, 土瓜灣, 九龍城已有市建局博重建果D, 又或者係半山, 清水灣 又或者係HOUSE.

提示:支持鍵盤翻頁左 右