• 瀏覽: 27,885
  • 回覆: 322
  • 追帖: 2
不諗不認還需認,我尋日開post話公喜19年同今年買左樓既新業主,對林鄭咁講有咩應受

熱賣及精選
引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-21 11:46 AM 發表

發展商與政府的合作關係是好幑妙, 不祇是零和遊戲。
唔係合作,系帶頭

完善共產制度啦,藍屎廢老、忠誠的廢物應該很高興啦。

引用:
原帖由 yee8688 於 2021-9-21 12:03 PM 發表

有人流嘅地方就會升值,唔通山唔通山旮旯先至會升值?
農地可唔可以起樓不是發展商說了算是政府說了算
起公屋,賺既錢。。。夠唔夠起一座中高階私樓好?

單講購買力都不一樣。。。

在地產商眼中絕對虧本,他們寧願放塊地餵有原因嘅。

恐嚇是有用的

今天較願意?!
即係昨天之前....................🤭

引用:
原帖由 unsc 於 2021-9-21 11:51 AM 發表

暗黃林鄭會唔會同地產黨夾好左, 我驚佢施政報告玩野暗幫地產黨拖延時間
淋病真喺好難睇通,反對派連根拔起,送中就喺佢搞出嚟.
國安法就喺佢任內完成,好過23條.

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-9-21 11:51 AM 發表

起公屋係有人流,但講到土地升值誇左啲。。。

如果係既一早俾政府起公屋。

佢哋就係留依啲土地想賺盡哂啲錢,今次明顯吃虧和打亂哂佢哋計劃。。。

係有錢賺,但唔係佢哋預計咁。
政府要幫手起道路,地產商冇得輸嘅

引用:
原帖由 yee8688 於 2021-9-21 11:19 AM 發表

你認為發展商唔想攞啲農地出來發展嗎?
你攪錯啦,吾係想吾想既問題,係一定要攞出嚟,吾係就出尚方寶劍,敬酒吾飲就飲罰酒

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-9-21 12:10 PM 發表

起公屋,賺既錢。。。夠唔夠起一座中高階私樓好?

單講購買力都不一樣。。。

在地產商眼中絕對虧本,他們寧願放塊地餵有原因嘅。
你唔好咁傻啦!發展商要塊農地來耕田咩梗係想要發展啦

引用:
原帖由 yee8688 於 2021-9-21 12:04 PM 發表

唔夠人講就屈人係AA
吓? 我唔夠你講啲乜? 你叫我繼續交租嘛,我咪叫你擔心下自己囉,你講"贏"左啲乜呢請問

不如我又咁講? 唔夠人講就屈人要交租?

引用:
原帖由 shichendao 於 2021-9-21 12:13 PM 發表

淋病真喺好難睇通,反對派連根拔起,送中就喺佢搞出嚟.
國安法就喺佢任內完成,好過23條.
地產商想話拉佢落台,但諗深一層另一個上台可能仲鴿,公私合作 is the right decision

引用:
原帖由 panda009 於 2021-9-21 11:51 AM 發表

係班新界鄉親唔比規劃,無利益阻住發展,剷哂班牛屎佬就暢通無阻啦
而家重有冇見班牛屎佬出過聲.好耐冇見報啦.

引用:
原帖由 yee8688 於 2021-9-21 12:14 PM 發表

你唔好咁傻啦!發展商要塊農地來耕田咩梗係想要發展啦
佢哋當然想發展,但唔係發展公屋。。。

你係唔係聽唔明人地講咩?

引用:
原帖由 kowloon3388 於 2021-9-21 12:14 PM 發表

你攪錯啦,吾係想吾想既問題,係一定要攞出嚟,吾係就出尚方寶劍,敬酒吾飲就飲罰酒
咁咪好囉發展商本身就攞想攞啲地出來發展好耐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]