• 瀏覽: 6,607
  • 回覆: 96
  • 追帖: 2
幾好喎

熱賣及精選
引用:
原帖由 onnam 於 2021-9-21 01:36 PM 發表

朱凱迪、譚凱邦依啲環團代表,一定會全力反對依啲發展項目。
拖字訣之嘛,跟住啲乜團體物顧問出嚟哦兩句又可以拉鋸二三十年,以前仲見得小?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-9-21 08:45 AM 發表

所以一運係真係跌
九運反動戰爭 地產必冧 八運大旺嘅地產30年已去到收尾兩年 各位睇路 !

燒藥丸強調樓價跌兩成,不可信,收地起樓要時間,主題又係一個明顯拖延對策,所以除非執行空置稅,否則樓價平穩過渡

下下廿幾三四十年后嘅事,最多只會噤住吾升高位徘徊波動

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-9-21 07:31 PM 發表

屎米伯諗多咗
肯定會
到時青衣一運板海怡,就係呢一帶龍頭(不過真係要廿幾沙呀年,仲要有埋鐵路更耐,好可能駁交易州丶貨碼)
荃西已經廿幾年樓,盈翠就四呀年,美孚應該排隊重建要

引用:
原帖由 sobel123 於 2021-9-22 03:10 AM 發表

九運反動戰爭 地產必冧 八運大旺嘅地產30年已去到收尾兩年 各位睇路 !
D八九運真係好準,每一個運只係20年,八運係04至23,九運係24至43(的確似跌,估橫行可能最大)
不過現在UP甚麼大計劃都係一運先有嘅野!!

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-9-22 02:15 AM 發表

拖字訣之嘛,跟住啲乜團體物顧問出嚟哦兩句又可以拉鋸二三十年,以前仲見得小?
拖好,到時呢度D跌吉AA丶中佬,都變左耆英不問世事喇,阿伯可能已經去左另一個世界

引用:
原帖由 keho4 於 2021-9-21 10:15 PM 發表

一晚就可以炸掉它
要搵個位安置,又要起番間廠比佢,淨係攪佢真係至少十年

好事

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2021-9-21 11:11 PM 發表

發展等10年,由第一間開賣到賣晒又10年,長柒最賺錢方法就係等升值,當年賣嘉湖由樂湖幾百蚊尺賣到美湖5000幾蚊尺,仲要係建築尺價,有命就等下啦
到時咁多新樓,零零后又少,耆英又死,太OUT美孚果D冇人要,嘉湖都四五十年了

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-9-22 04:25 PM 發表

拖好,到時呢度D跌吉AA丶中佬,都變左耆英不問世事喇,阿伯可能已經去左另一個世界
到時阿爺律例一出,覆水難收,國安法咁成功,再嚟一條又如何?都係果句,地主有乜反制人地算過哂架啦

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-21 07:32 PM 發表

佢話新加坡要用20年先搬到,
佢話香港等唔到wo
星加坡咁有效率都咁

起得黎班廢老賣左咸鴨蛋了

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-22 04:33 PM 發表

起得黎班廢老賣左咸鴨蛋了
係一運嘅事,所以現在入市應該睇一運嘅形勢做人,一係就吾好買
九運只係自住或者保本長線收租,不過搵人丶零零後阿叔接已經一運!!

一運人少樓多,阿叔自然搵番市區吾玩大西北,比較新嘅樓!
一運係旺向南見水,即係九龍丶屯南,因為交易州要一運期間先發展,所以一運頭九運尾實質供應冇影響
大西北只是九運過渡當旺,呢廿年主力開大西北熟地,到一運供應就好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]