• 瀏覽: 4,466
  • 回覆: 69
https://hk.news.yahoo.com/新地稱從未收到-中央政府向香港地產商施壓-125536936.html

新鴻基地產表示,近日留意到有媒體宣稱「中央政府向香港地產商施壓」,而截至目前,新地從未收到媒體所指的消息,新地亦從不贊成壟斷市場的行為。 新地表示,一直履行在環境、社會及企業管治方面的承諾,主動配合特區政府,參與土地共享計劃及建設大型過渡性房屋。 新地又說,隨著國安法實施、新選舉制度落實,香港進入「由治及興」的新階段,經濟持續復蘇,加上國家「十四五」規劃的支持,新地長期看好香港與內地的發展機遇,將繼續加大兩地投資,協助香港融入國家發展大局。

熱賣及精選
有冇都唔會認啦 有乜等施政報告

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-20 10:32 PM 發表

有冇都唔會認啦 有乜等施政報告
得返9個月,突手話過唔會有大搞作..

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-20 10:39 PM 發表

得返9個月,突手話過唔會有大搞作..
佢都係轉述阿爺說話

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-20 10:40 PM 發表

佢都係轉述阿爺說話
係,,,等下個月..

新地地產邊個表示!?邊位代表新地?

比淡淡繼續啦

郭老太上星期五都有增持,新地D人同大陸開會唔同佢講同路透講?
佢都坐10蚊艇

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-20 11:11 PM 發表

比淡淡繼續啦
打能到出血

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2021-9-20 11:00 PM 發表

新地地產邊個表示!?邊位代表新地?
人地公司出哂新聞稿,你仲想揾邊個問?

新地加速,起多D工商廈,玩大佢

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-20 11:29 PM 發表

人地公司出哂新聞稿,你仲想揾邊個問?
你當之前廈寶龍講話唔係壓力?😂😂

肯肯地打破了淡淡的美夢。 

真係好撚天真
2021年喇
共產黨使鬼關埋門同你講真話
放下風已經可以收你皮

仲有,就算 真係有關埋門傾過
地產佬都唔敢話有
想擺共產黨上枱
想死快啲

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2021-9-20 11:45 PM 發表

你當之前廈寶龍講話唔係壓力?😂😂
韓正大定夏寶龍大?

韓正講都唔掂,夏寶龍憑咩?

香港仲係自由資本市場,行緊一國兩制呀

係政治封閉,經濟仍然開放

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]