• 瀏覽: 6,039
  • 回覆: 70
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-20 09:56 PM 發表

“一直履行在環境、社會及企業管治方面的承諾”
怪唔得呢排都聼唔到環保團體的聲音啦
環保團體全部去晒環保吹

熱賣及精選
引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-20 11:12 PM 發表

一把打醒淡淡
資金證明一切,錢唔會呃人,股市今日大跌,大家已經好清楚,自欺欺人,現實亦都會繼續發展

引用:
原帖由 ilovehuskymuch 於 2021-9-20 11:37 PM 發表

資金證明一切,錢唔會呃人,股市今日大跌,大家已經好清楚,自欺欺人,現實亦都會繼續發展
股市大跌係班淡友趁港股弱勢乘機踩多兩腳賺$啫,好快你就會醒

地產商都唔敢公開阿爺施壓啦,想死咩

唔係真係有香討仔會信呀
咁撚天真
地產商 想擺阿爺上枱
自己想死快啲

由新地把口講不贊成壟斷市場, 真係好X諷刺

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-20 11:46 PM 發表

股市大跌係班淡友趁港股弱勢乘機踩多兩腳賺$啫,好快你就會醒
你點睇冇人想知,亦都冇興趣,我淨係睇事實,今日係跌咗八百幾點,定還是你見到今日冇跌?你住喺火星?

引用:
原帖由 hero4481 於 2021-9-20 09:22 PM 發表

堅決打倒地產霸權!!!
米就係你丫爺囉。 佢賣的地貴牙。 所以先會樓價咁貴牙

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-9-20 09:25 PM 發表

(四大地産商有1000萬呎農地)
【土地共享】邊個發展商有最多農地?最受惠?
https://ps.hket.com/article/2635973?r=cpstni
如果地產商只係執行董士 背後老細係丫爺 咁點

引用:
原帖由 ilovehuskymuch 於 2021-9-21 12:57 AM 發表

你點睇冇人想知,亦都冇興趣,我淨係睇事實,今日係跌咗八百幾點,定還是你見到今日冇跌?你住喺火星?
過兩日升番一仟點又睇吓你有乜嘢講,LM

引用:
原帖由 我要發達2015 於 2021-9-20 10:43 PM 發表

住房問題只會越來越嚴重!
整頓一定會好痛苦,但雨後就是陽光!
總有一天有人要踏出這一步!
不可能無了期話,係長時期嘅問題,不能一時半刻就解決到!
係你啲窮淡自己有問題,不是市場有問題。君不見大把人有錢入市,價量齊升?!

企業嘅社會責任,千祈唔好做到逼出來,要上面用政策來做辛苦好多。你方面外資企業就做得好好,你睇吓獅子銀行最近都做咗幾個廣告(實質上只係小小回饋社會嘅嘢),但係就要比社會知佢哋唔係一味吸血賺錢,可以係潛規則,可以係企業發展嘅必要一環

引用:
原帖由 daiichi 於 2021-9-21 08:24 AM 發表

企業嘅社會責任,千祈唔好做到逼出來,要上面用政策來做辛苦好多。你方面外資企業就做得好好,你睇吓獅子銀行最近都做咗幾個廣告(實質上只係小小回饋社會嘅嘢),但係就要比社會知佢哋唔係一味吸血賺錢,可以係潛規則,可以係企業發展嘅必要一環
50蚊最低收費。。。???

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-9-21 08:19 AM 發表

係你啲窮淡自己有問題,不是市場有問題。君不見大把人有錢入市,價量齊升?!
9唔L搭8!
我幾L時有講香港人無錢買樓呀!
我幾L時有講價量齊跌呀!

打到地產霸權係最好解決方法

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]