• 瀏覽: 42,266
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-22 12:29 AM 發表

佢有好多地皮及資產,實際負債並無一千億美元咁多
anyone buy property and land?
冇人買即係大跌一半以上
傳美 債券 只願支付25%

熱賣及精選
爺爺先將佢有價值資產賣左佢比國企,
將錢抓數比物料供應商, 工人工資, 欠國家的!
剩餘啲垃圾部份將佢資產清盤

今次仲唔引到你班傻仔

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-9-21 07:40 AM 發表

沽空狗一定會唱淡,就來世界沒日咁,恆大過到今個月,下個月又拎出來吹,早d結束好過。上市cap 水,借錢分紅呢d,中共要管下。
冇錯,年年蝕年年分紅一定要管

香港的銀行都借左唔少

引用:
原帖由 keung135 於 2021-9-21 10:08 AM 發表

房爆短期陣痛
長遠反而有利民生

炒賣點解無風險 落得賭場就要預 無百分百贏
是的,
長痛不如短痛,其實阿爺早幾年已開始整頓房地產借貸,限制銀行在房地產太活躍和小心借貸。
就以民生銀行2020年6月借畀恆大295億減少至今年6月250億,農業銀行借畀行大的錢由257億減至今年6月153億,當中大部分是有地產相關抵押品,農業銀行甚至剛剛將此借貸項目撥備廢事理佢。
而且中國政府在過去幾年不斷減少樓房供應,刪除的刪除,不合格就炸毀,阿爺做嘢絕對果段,因此在可見的未來中國的樓房一定會漸漸穩定。

差成萬億得近100億係外資

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-20 10:09 PM 發表

呢D其實可能係代客託管嘅姐,其實好多富貴港人過去幾年都比投行sell含大債架啦,息高公司又大隻保證唔會破產,好似雷曼咁穩陣
雷曼都叫穩陣  

引用:
原帖由 模型逐浪者 於 2021-9-20 09:49 PM 發表

on 9, 加埋10億美元。甘就執
你冇睇新聞

最大債主係民生銀行

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-20 08:34 PM 發表

吾怪得阿爺話風險可控,
原來最大獲吾係內銀,

佢肯定吾會出手救恒大
加埋都無一百億人仔

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2021-9-20 11:10 PM 發表

師兄,你睇漏一樣野
共產黨眼中謀取暴利,騷亂社會嘅地產商是社會寄生蟲。
倒返轉講地產商是會唔會是共產黨第一個要消滅嘅對象?

再者大陸政府五年前截哂內房國內借貸同集資渠道。
基本上國內是唔會出現大到嚇死人金融危機。
大死傷只有外國個堆金融機構
咁多恆大致死誘因
睇唔出共產黨點解要救恆大
阿爺吾會救恒大,只系吞恒大,拆細來食,大劉一賤賣,阿爺即刻食住上,恒大基本系擁有好多靚料,只系管不善,今次阿爺一早已部署好等開餐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]