• 瀏覽: 19,272
  • 回覆: 311
如果樓價將會大跌📉, 有樓嘅你會唔會即刻賣樓呢🤔? 即刻賣就唔使同人頂爛市, 之後賣就可能跌30%-50%💸, 或者自住/出租💵唔賣, 咁你會點呀🙄?

熱賣及精選
自住物業不賣

我自己名下有一層樓 剛剛又新買左層(利申我係非永久公民)已經比多好多稅
我老公名下一個舖三層樓 未諗過賣
唔爭銀行錢唔驚

逆向思維, 趁低價入貨, 有樓有貨有power  

引用:
原帖由 mega001 於 2021-9-20 08:21 PM 發表

如果樓價將會大跌📉, 有樓嘅你會唔會即刻賣樓呢🤔? 即刻賣就唔使同人頂爛市, 之後賣就可能跌30%-50%💸, 或者自住/出租💵唔賣, 咁你會點呀🙄?
都係果句,如果估錯邊,係唔係可以瞓街先?

引用:
原帖由 北斗七星 於 2021-9-20 08:28 PM 發表

自住物業不賣
自用👍🏻

引用:
原帖由 寧靜梔子花 於 2021-9-20 09:38 PM 發表

我自己名下有一層樓 剛剛又新買左層(利申我係非永久公民)已經比多好多稅
我老公名下一個舖三層樓 未諗過賣
唔爭銀行錢唔驚
有錢💵就係任性😂

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-20 09:44 PM 發表

逆向思維, 趁低價入貨, 有樓有power  
如果無貨就可以👍🏻

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-9-20 10:40 PM 發表

都係果句,如果估錯邊,係唔係可以瞓街先?
如果跌30%-50%, 仲慘過瞓街呀😅

有樓當然唔賣
冇樓當然會賣

扮有樓

唔會.

引用:
原帖由 mega001 於 2021-9-20 11:09 PM 發表

有錢💵就係任性😂
唔係有錢啦 計埋計埋都不夠董伯伯一個單位值錢😂我想講既係如果自己負擔到真係無得驚咁多 倘若真大跌 大不了躺平等見家鄉 非典前幾年買樓果一批慘到 宜家睇又係贏家 所以順其自然 萬事以不變應萬變最好了

引用:
原帖由 寧靜梔子花 於 2021-9-20 11:35 PM 發表

唔係有錢啦 計埋計埋都不夠董伯伯一個單位值錢😂我想講既係如果自己負擔到真係無得驚咁多 倘若真大跌 大不了躺平等見家鄉 非典前幾年買樓果一批慘到 宜家睇又係贏家 所以順其自然 萬事以不變應萬變最好了
買"嘢"除咗講運氣之外, 心理質素都好緊要😊。如果買咗就跌, 跌咗就日日怨天尤人, 咁不如唔好買啦😅

自用,除非有人出超高價買,唔係根本冇誘因要賣。所以講到尾樓價都會由市場決定。

大跌我覺得唔會,小跌/橫行就應該會,因為唔覺得好多人會平20%,30%賣。同埋我覺得好多官都未放樓,佢哋唔會比樓冧得勁。
自住就唔會驚,我唔供樓都要比租,但抄樓果班就慘。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]