• 瀏覽: 1,229
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
移民人數漸漸增多已經對樓市有打擊作用,加上外資對香港投資同擴充,國安法後已經持觀望態度, 在這個風雨飄搖時候竟然加重藥指導地產商要乖乖聽話, 大陸投資者同外國投資者仲會咁傻買香港樓宇冒政策風險? 不如去星加坡英國等資本主義法制健全嘅國家投資, 起碼政策唔會朝令夕改。
以上都係理性分析。

熱賣及精選
唉!Mola,Mola, 資本主義社會邊個最有錢就係英雄,萬人仰慕。 共產主義社會有錢有樓就係罪人,千祈要低調唔好炫富,有咗共富政策以後窮人鬧有錢人就天公地義, 希望唔會發展下去走回頭路,地主要遊街跪玻璃。

早響行共產行共享..我唔洗咁辛苦啦

應該想學新加坡
人人有屋住

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2021-9-20 04:26 PM 發表

應該想學新加坡
人人有屋住
應該係向呢方面發展,施政報告應有著墨。 完善選舉制度後特首再唔需要靠地產商嘅選票, 阿爺足可操控大部份選委嘅票。

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-9-20 12:54 PM 發表

移民人數漸漸增多已經對樓市有打擊作用,加上外資對香港投資同擴充,國安法後已經持觀望態度, 在這個風雨飄搖時候竟然加重藥指導地產商要乖乖聽話, 大陸投資者同外國投資者仲會咁傻買香港樓宇冒政策風險? 不如去星加坡英國等資本主義法制健全嘅國家投資, 起碼政策唔會朝令夕改。
以上都係理性分析。
中央唔出手,樓價昇到癲,咁對香港有好處???

鬥地主時代來臨

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2021-9-20 11:09 PM 發表

鬥地主時代來臨
只能乖乖聽話

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-9-20 08:26 PM 發表

應該係向呢方面發展,施政報告應有著墨。 完善選舉制度後特首再唔需要靠地產商嘅選票, 阿爺足可操控大部份選委嘅票。
從政改已經看得出
地產商已經左右唔到選特首

共享呀嗎

其實回歸後香港人都預咗
走向社會主義

由兩彈一星開始共產黨要做既野一定會做到。

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2021-9-22 06:03 PM 發表

從政改已經看得出
地產商已經左右唔到選特首
以前佢哋手持幾百票, 唔應承地產佬某些條件肯定唔能夠當選特首

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-9-23 04:27 PM 發表

以前佢哋手持幾百票, 唔應承地產佬某些條件肯定唔能夠當選特首
今時真係唔同往日
地產商冇晒飛

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-9-23 04:27 PM 發表

所以地產商勢力已經削弱

主題標籤 #投資 #移民
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]