• 瀏覽: 44,122
  • 回覆: 355
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 香港之死 於 2021-9-20 11:31 AM 發表

一早睇通哂
係囉,佢係澳洲同英國的投資輸到仆街,真係睇通晒喎

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ooqq3 於 2021-9-20 12:41 PM 發表

唔覺佢好野, 有料就係香港跟住沽空賺錢
佢明顯唔夠大佬玩, 割禾青
以前香港佢獨大就玩曬
呢家?  笑
你又知十X哥冇沽空、可能沽得最勁係佢呢

夾好晒喇

引用:
原帖由 sib 於 2021-9-20 12:40 PM 發表

X哥係靠賺中國人既錢賺到第一桶金, 但最重要係佢識得投資外國企業, 例如英國電訊公司, 油公司,零售公司,碼頭,地產公司等等. 抖音同華為係只靠本業仲要係中國本土, 就算係走出去都無用, 因為本業基地, 話事權都係中國, 隨時都可以被收回.

抖音同華為連走出去上市既自由都無, 點同X哥比. X哥海外大把上市公司, 一旦資金出現問題,可以海外集資, 抖音華為果D只能困死在中國,所有野都係阿 ...
中國幾時話過要收回一間正常合法經營嘅公司?只係規管. 外國一樣都會規管,尤是反壟斷,國家安全(近年興反華),根本度度都一樣.
咪以為外國會比李+X一個華人如魚得水,就放長相眼睇下佢炒買外國資產炒成點囉.

一早知有黑暴,唔會咁岸居唔走資呀?不過,上天有報應,去鴉片國蝕到仆街

引用:
原帖由 gspqr 於 2021-9-20 12:56 PM 發表

中國幾時話過要收回一間正常合法經營嘅公司?只係規管. 外國一樣都會規管,尤是反壟斷,國家安全(近年興反華),根本度度都一樣.
咪以為外國會比李+X一個華人如魚得水,就放長相眼睇下佢炒買外國資產炒成點囉.
李+X王國將會同時俾咁多個國家充公

引用:
原帖由 acpato 於 2021-9-20 12:49 PM 發表

恰好思維在半世紀以前的就係習近平。
仲玩國進民退
佢係跟據中國共產黨的黨章推行政策。中國特色社會主義道路發展姐。

引用:
原帖由 winsonwow8899 於 2021-9-20 11:41 AM 發表

誠哥真係好野
馬雲馬化騰對比誠哥真係做𡃁資格都無
呢條畜生玩政商勾結。阿爺應該非常討厭他。至于搬去外國,遲早都系比猶太人共產,其實系你的血汗錢。
呢條畜生應該背后支持黑暴

別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿。

佢係大陸投資果陣 習大大都係做細要陪佢

引用:
原帖由 我笨笨 於 2021-9-20 01:03 PM 發表

佢係大陸投資果陣 習大大都係做細要陪佢

引用:
原帖由 麻醉 於 2021-9-20 12:53 PM 發表

你又知十X哥冇沽空、可能沽得最勁係佢呢
佢私人基金都有,點會冇沽空

爸B話見過鬼都怕黑

完善共九主義來啦!!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]