• 瀏覽: 44,242
  • 回覆: 355
  • 追帖: 2

熱賣及精選
引用:
原帖由 briancccc 於 2021-9-22 07:22 PM 發表

其實李嘉誠最大問題,就係咩都要賺到盡,而又唔想下點樣可以回饋社會。佢控制左樓市,超級市場等好多日常生活野幾十年了,而又要賺盡,其實一直受苦既係基層。
師兄有沒有唔幫襯李嘉誠其下企業,用行動來抗議

仲有大把貨未走

引用:
原帖由 wanchaiferry 於 2021-9-20 06:05 PM 發表

華為有無偷竊唔係你我可以判斷。祖國科技業之所以會起飛,95%靠抄襲。
我愛國,但係都要承認呢一點。
華為、小米全部都要向蘋果、思科抄襲”致敬”!
靠抄襲又係美國佬嗡出來! 又幾多實質證據丫!
老美最鐘意老屈抹黑中國,但係都要承認呢一點。
又所謂華為、小米全部都發展出更新更先進的技術! 如果這都算是抄襲話蘋果、思科話! !
如果以老美的所謂抄襲理論佢地的火箭、導彈、火炮、炸藥....等等全都是因中國發明火藥而發展出更新更先進的技術,
這樣的話番鬼佬又是抄襲中國的嘢! 咁係唔係要同中國致敬呢!

神人也

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-9-20 05:48 PM 發表

中央要均富,首先革老曱甴命
口炮有Q用,佢老人家一切都好好喎⋯⋯

其實係

引用:
原帖由 鬼畜輪姦 於 2021-9-20 11:36 發表

佢係識分散投資就真,即使一d地方既投資蝕,都唔會話其他全部死晒。
都係一個gd point!

引用:
原帖由 nlnl2020 於 2021-9-22 08:12 PM 發表

12699974 12699975

係老董.振英.林病.

係唔適當的時候講唔適當的事..攞來衰

3大無能特首是也..

其實最識玩係貪曾...不過最後因早餐和 一楝19 大陸樓 入冊
曾蔭權和曾俊華.幫香港儲落唔少錢.(走果時接近8千億)..否則.班綜援友.聽乞食

李+X 走資係因為香港個餅太細..和政治越來越不穩
太多建制派派膠..賣港政策要商界揹飛..誰會做這蠢事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]