• 瀏覽: 44,249
  • 回覆: 355
  • 追帖: 2
中國富豪全部都係靠賺自己人錢致富(9988, 700, 3690), 可以話無一個人係靠賺外國人錢致富所以中國D富豪全部個春袋都被政府揸住左, 隨時可以由富豪變乞衣.  相反, 美國D富豪,絕大部分都吾係單靠本土而致富, 所以果D富豪永遠都係富豪.

誠哥一早明白呢個道理,所以就去投資吾同國家, 吾會受制於任何一個國家. 呢D先係聰明既富豪.

熱賣及精選
別讓李+x跑了 捉佢共富

引用:
原帖由 sib 於 2021-9-20 12:18 PM 發表

中國富豪全部都係靠賺自己人錢致富(9988, 700, 3690), 可以話無一個人係靠賺外國人錢致富所以中國D富豪全部個春袋都被政府揸住左, 隨時可以由富豪變乞衣.  相反, 美國D富豪,絕大部分都吾係單靠本土而致富, 所以果D富豪永遠都係富豪.

誠哥一早明白呢個道理,所以就去投資吾同國家, 吾會受制於任何一個國家. 呢D先係聰明既富豪.
且看抖音,華為遭遇如何.唔好忘記, X哥都係搵中國人嘅錢發達.炒炒賣賣全球都可以,大陸要管嘅係壟斷炒賣行業,並非要針對實業家.

佢了解5,6O年代上海班商人乜下場,唔對路,有得快好世界

日日增持 今日一插就唔見10%

引用:
原帖由 香港之死 於 2021-9-20 11:31 AM 發表

一早睇通哂
因住阿爺下通緝令追數

走資去英國蝕唔少

九唔搭柒,黃瓜誠去陰國投資英磅脫歐跌幾成唔講?

引用:
原帖由 panda009 於 2021-9-20 11:42 AM 發表

外資含淚叫誠哥賣啲資產比佢
"淚" 定 "L" 呀?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gspqr 於 2021-9-20 12:26 PM 發表

且看抖音,華為遭遇如何.唔好忘記, X哥都係搵中國人嘅錢發達.炒炒賣賣全球都可以.但做實業就有啲唔同.大陸要管嘅係壟斷炒賣行業,並非要針對實業家.
X哥係靠賺中國人既錢賺到第一桶金, 但最重要係佢識得投資外國企業, 例如英國電訊公司, 油公司,零售公司,碼頭,地產公司等等. 抖音同華為係只靠本業仲要係中國本土, 就算係走出去都無用, 因為本業基地, 話事權都係中國, 隨時都可以被收回.

抖音同華為連走出去上市既自由都無, 點同X哥比. X哥海外大把上市公司, 一旦資金出現問題,可以海外集資, 抖音華為果D只能困死在中國,所有野都係阿爺話事.

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-9-20 11:46 AM 發表

見過 文化大革命 ,老屎忽醒目
師兄思維仍停留左半個世紀之前?唔怪之得D人仲信太子站死左人?😩

唔覺佢好野, 有料就係香港跟住沽空賺錢
佢明顯唔夠大佬玩, 割禾青
以前香港佢獨大就玩曬
呢家?  笑

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]