• 瀏覽: 8,190
  • 回覆: 78
黃金入市時間 All in medium term

熱賣及精選
劫富濟貧,殺錯良民

弱弱一問,其實點解唔取消沽空。

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-9-20 03:34 PM 發表

你信唔信, 取消沽空插得仲勁, 取消沽貨就得既...

啲樓價跌咁多就好世界嘞

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-9-20 03:34 PM 發表

取消沽空,連對沖嘅工具都無埋

但係沽空又比人用黎舞低股價,做成小投資者恐慌沽貨。沽空資料又唔透明。好似比大戶睇住黎開大細。

引用:
原帖由 rainrain 於 2021-9-20 12:25 PM 發表

樓價跌50%都貴
跌50%你嘅日子都唔會好過。跌一半滿大街負資產

引用:
原帖由 信天翁88 於 2021-9-20 06:44 PM 發表

跌50%你嘅日子都唔會好過。跌一半滿大街負資產
香港地產用自由市場的策略, 現在已經證實失敗,所以爺爺會係香港採用計劃經濟, 用住房指導價,只係時間嘅問題

引用:
原帖由 TVHD 於 2021-9-20 07:31 PM 發表

香港地產用自由市場的策略, 現在已經證實失敗,所以爺爺會係香港採用計劃經濟, 用住房指導價,只係時間嘅問題
自己樓價高都冇解決。依家點收場

千祈唔好買地慘股搏反底 上星期已經有春江鴨沽定先

驚恐 派人 入董局 似賭股。

引用:
原帖由 rainrain 於 2021-9-20 12:25 PM 發表

樓價跌50%都貴
等d人以為樓價必升無跌呀嗱,揸多間投投資果d,要嘗吓苦果。

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-9-20 10:50 AM 發表

唔係,係香港嘅問題啫!係外國大把地方揾萬幾兩萬可以做業主。香港樓價成兩萬一尺,問題係價值係咪真係值咁高呀!
當然唔值,只是炒高哂。起碼跌一半才合理。

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-9-20 10:41 AM 發表

如果成個板塊下跌,又點可以獨善其身。

而家最大問題係唔知阿爺會出幾大力,同出乜嘢招,如果香港都推行三條紅線,咁就死得。
香港9成9地產不可以踏線

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]