• 瀏覽: 8,189
  • 回覆: 78
地主貪得無厭,係時候要還!!!

熱賣及精選
樓價跌5成都係貴!!!

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2021-9-20 10:35 AM 發表

唔通有善意沽空
講得有理

2,3都下跌,有人惡意沽空

引用:
原帖由 hero4481 於 2021-9-20 10:42 AM 發表

樓價跌5成都係貴!!!
新樓都二萬幾三萬蚊一尺

引用:
原帖由 法號。夢遺 於 2021-9-20 09:58 發表

因為恆大
係因為中央要求地產商幫手解決香港房屋問題呀!唔知唔好亂講啦!又係無料扮四條!

引用:
原帖由 前晚強勁的膠袋 於 2021-9-20 10:17 發表

吾通揾萬幾兩萬上到車咩?中央應該要求政府加大公營比例同呼籲發展商回饋社會 而吾係命令 咁L樣搞資本市場不如摺左港股佢  等中央命令黎發展咪算
唔係,係香港嘅問題啫!係外國大把地方揾萬幾兩萬可以做業主。香港樓價成兩萬一尺,問題係價值係咪真係值咁高呀!

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-9-20 10:47 AM 發表

係因為中央要求地產商幫手解決香港房屋問題呀!唔知唔好亂講啦!又係無料扮四條!
你都唔識野

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-9-20 10:47 AM 發表

客氣D叫要求,實際係警告!最後通諜!就睇下班地主點拆!

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-9-20 10:50 AM 發表

唔係,係香港嘅問題啫!係外國大把地方揾萬幾兩萬可以做業主。香港樓價成兩萬一尺,問題係價值係咪真係值咁高呀!
咁香港好呀麻   又冇天災 資本流通  又背靠大市場  人地先黎投資  香港先會繁榮 冇資金黎香港人吔蕉啦 仲共富?

股值回歸
中國最大恒大市值多少

樓價升到要人出手管

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-9-20 10:41 AM 發表

如果成個板塊下跌,又點可以獨善其身。

而家最大問題係唔知阿爺會出幾大力,同出乜嘢招,如果香港都推行三條紅線,咁就死得。
唔知邊個🐷豬葛操刀?

港鐵早將未來上蓋物業招標,領展是民生收租為何股價暴挫,一定有大戶惡意沽空

港鐵將所有上蓋物業完全招標,差不多無土儲,股價都要大跌。大戶惡毒沽空將散戶作提款機

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]