• 瀏覽: 66,780
  • 回覆: 18
  • 追帖: 189
支持
~明天去打復必,所以都會休息為主
再者我個人覺得247-252之間呢個位難估~就先觀望/狀態不佳就去訓覺,等中秋後再跟寶大方向

寶大~提前預祝你中秋佳節~歡歡喜喜~開開心心~唔講快X啦,個市真係落左好多了

都祝願大家中秋慶團圓~開開心心

附件

1d033370547173.5ba76c2795a60.jpg(144.01 KB)

2021-9-19 11:22 PM

熱賣及精選
食完個早餐出發去打針
就見到大插~仲以為地產個news無料到
大插中偷位走牛
搵個午餐
D 熊市好貴呀...
今日不再trade了
大家小心,寧吉都唔好搏過夜
明天一樣可以大波幅

附件

Screenshot_20210920-105015_BOCHK .jpg(63.95 KB)

2021-9-20 10:55 AM

Screenshot_20210920-105015_BOCHK .jpg

各位晚上好~寶大看似有點upset? 

寶大~在這裏~只少你已多次提點彈沽
同埋我相信好多有trade都有

引用:
原帖由 牛奶饅頭 於 2021-9-20 07:30 PM 發表

各位晚上好~寶大看似有點upset? 

寶大~在這裏~只少你已多次提點彈沽
同埋我相信好多有trade都有
好多都已經唔係高位買上,點都避開左呢2千點多點插幅
止賺止蝕真係好重要~寧賺少都好過蝕....
雖然真係無能力搏食到盡😖😖300點波我都已經搶住食~

引用:
原帖由 klwc2001 於 2021-9-20 05:47 PM 發表

市弱,由恆大開始序章,跟住澳門賭業,再來香港地產,2000幾算跌得少,仲有冇野跟尾(內銀已有少少反影),恆大死唔死得去?都係個句死不去,資產將會被掠奪性搶掠,醫返嘥藥費(免得不要掂,隨非預了 total loss) 。今次港女係唔係見底,我估應該也不是,來日方長慢慢看,港女年頭到現在不經不覺跌了7000點,熊市就係不經不覺開始了。門囗位越來越低,260位也不會見到。250呢?

死貓彈/技彈就一定 ...
C 兄~多謝分享
你心態真係好好~

引用:
原帖由 bogum 於 2021-9-20 09:14 PM 發表

也不是
只是今日真的太忙
而市況則較預期跌得深

彈沽至此也差不多了
本回分享屬過渡性質
只維持一周
重點下回水星逆行分享
那就好了~
今日見過大跌1000~但逢低吸(我深信今日呢D低位真係多人搏彈~我自己搭緊船時都-8xx偷位搏下彈)係有點值搏,但忙緊就無再入市無理會
因思考完水位上不能過夜,太大風險,隨時政策或一些報導傳聞...

這幾天如miss左的話,無心水或狀態不佳真係唔落場都起碼
持盈保泰
我就期待等寶大下週章~

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2021-9-22 01:10 PM 發表

請問今日港股有開市嗎?
我見到個IG 今朝來回兩三百點,係咪我睇錯
全世界呢個星期頭爆跌
阿爺休市回來就微升~真厲害

不過再加埋今日美期升返~帶返IG倒升

但明天升定跌
還看今晚美股點....

不過痕大還到利息~尚算不是壞消息

好多人覺得昨日似上星期五咁抽升引牛~狼來了,劇本會再重現?
真係吉倉睇戲吧
何必夾在風暴之中~
波就一定大~

早晨~寶大
早晨各位
今日個市應該彈下啦掛?!
好似有新近熊出
唔知會唔會順手🈹🧸

引用:
原帖由 bogum 於 2021-9-23 09:08 AM 發表

是日新近牛23800及24150 最近熊25539
抱歉~昨晚臨訓望一望
見到有no
@24500-600左右,以為出左世
不過我唔用近野
好了
~就開市
唔阻大家

謝寶大
有睇返區界等破649-806,先計劃set貼右位入熊
先食一轉
我自己未食早餐~行開下先

附件

Screenshot_20210923-093953_BOCHK .jpg(65.17 KB)

2021-9-23 09:42 AM

Screenshot_20210923-093953_BOCHK .jpg

食多轉熊~今日夠晒數~thx

引用:
原帖由 bogum 於 2021-9-23 10:36 AM 發表

恭喜恭喜

靚食
謝寶大
今朝睇返你個區界,食完再入再食~夠數就等下午再trade
或者唔trade都得

引用:
原帖由 bogum 於 2021-9-23 03:41 PM 發表

今日收市
節氣日而言
日燭欠理想
可能留返明天再彈~
但今日市弱...上得返245都好叻女架啦...
下午望過一下之後忙無再睇,所以現在都守得返今日放熊位咁上下...

無聊之際篤下隻企鵝今日點...
有古惑?
??????

附件

Screenshot_20210923-160323_Chrome.jpg(112.9 KB)

2021-9-23 04:04 PM

大家晚上好
美股咩事咁high?
好勁~升爆廠

提示:支持鍵盤翻頁左 右