• 瀏覽: 1,424
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
一直都係覺得買樓必賺
近期有消息話阿爺打壓樓市
朋友就衝出黎恥笑人
話自己層樓升到過千萬
賣左夠生活一世
點解你哋仲買樓
心諗:你呢種廢老靠十幾年前炒樓致富
而家到下一代想買
你又要笑人
心地差

總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
熱賣及精選
雞佬人辦,咁快就唔記得

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-19 04:54 PM 發表

雞佬人辦,咁快就唔記得
邊位

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-19 04:54 PM 發表

邊位
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

大約10年前以176幻賣左得寶租樓等跌,唔使講都知依家結果:

人又老,$又冇,老婆又走佬,又比外母嘈

有番咁上下資歷,冇奶由唔識雞佬

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-19 04:43 PM 發表

一直都係覺得買樓必賺
近期有消息話阿爺打壓樓市
朋友就衝出黎恥笑人
話自己層樓升到過千萬
賣左夠生活一世
點解你哋仲買樓
心諗:你呢種廢老靠十幾年前炒樓致富
而家到下一代想買
你又要笑人
心地差
香港人不嬲都仆街多,自私自利

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-19 04:54 PM 發表

邊位
10年前賣得寶賺左1球
食雪雞租唐樓等跌

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-9-19 05:03 PM 發表

香港人不嬲都仆街多,自私自利
係呀
見人上到車又唔抵得
只許自己賺錢

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-19 05:00 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25488575&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

大約10年前以176幻賣左得寶租樓等跌,唔使講都知依家結果:

人又老,$又冇,老婆又走佬,又比外母嘈

有番咁上下資歷,冇奶由唔識雞佬 ...
十年前仲係學生
無留意

你真係覺得1000萬夠食過世?
就係呢半年 出街食茶餐廳貴左幾多!?

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2021-9-19 05:10 PM 發表

你真係覺得1000萬夠食過世?
就係呢半年 出街食茶餐廳貴左幾多!?
咁有好多人打一世工都無呢個數
而且佢已經中年

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-19 05:11 PM 發表

咁有好多人打一世工都無呢個數
而且佢已經中年
He needs to keep working

There is no such thing as financial freedom, no free lunch fall from the sky

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-9-19 05:14 PM 發表

He needs to keep working

There is no such thing as financial freedom, no free lunch fall from the sky
Financial freedom有嘅
有野收息就係
但要本大
如果佢用1000萬買收息產品其實可以
不過佢純粹用嚟交租

引用:
原帖由 景天仔 於 2021-9-19 05:15 PM 發表

Financial freedom有嘅
有野收息就係
但要本大
如果佢用1000萬買收息產品其實可以
不過佢純粹用嚟交租
除左交租,仲有其他開支,唔算有freedom

要放自住樓👍👍

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]