• 瀏覽: 24,672
  • 回覆: 238
  • 追帖: 5
80後, 由廿幾歲等到依家過四十歲仲等緊, 佢已經放棄買樓, 性格亦變得古古怪怪, 餘生在絕望同痛苦中渡過, 反觀佢同輩朋友個個買哂樓組織幸福家庭, 佢就一支公食自己, 真人真事

熱賣及精選
引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 07:54 AM 發表

80後, 由廿幾歲等到依家過四十歲仲等緊, 佢已經放棄買樓, 性格亦變得古古怪怪, 餘生在絕望同痛苦中渡過, 反觀佢同輩朋友個個買哂樓組織幸福家庭, 佢就一支公食自己, 真人真事
做你朋友真係慘,幸災樂禍,仲要周街唱

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-9-19 07:57 AM 發表

做你朋友真係慘,幸災樂禍,仲要周街唱
分享下, 又唔知邊個不過而家見佢真慘, 好似一世冇望咁, 人到中年份工更加唔穩陣更加唔敢搏, 好慘

佢07年俾人跣叫佢唔好買, 一等等足14年都未上到車

人人有自由嘅, 佢自己已經要承擔睇錯市了

另一真人真事,我小學同學2007年上車買了九龍某3房舊樓,2010賣了自住樓賺咗180萬,之後租天水圍至今,佢賺果180萬當年已買咗部E240及畀曬呢11年租金,最近部E仔已劏,繼續租嘉湖,佢同我講依家真係很後悔當年決定,以上是真人真事

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-9-19 08:25 AM 發表

另一真人真事,我小學同學2007年上車買了九龍某3房舊樓,2010賣了自住樓賺咗180萬,之後租天水圍至今,佢賺果180萬當年已買咗部E240及畀曬呢11年租金,最近部E仔已劏,繼續租嘉湖,佢同我講依家真係很後悔當年決定,以上是真人真事
賺咗唔係換大D又奇怪, 2010年渣住呢舊錢full paid 大把選擇

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 08:28 AM 發表

賺咗唔係換大D又奇怪, 2010年渣住呢舊錢full paid 大把選擇
當年我2008年頭也是上車,買了人生第一層新界樓,9月金融海嘯,我層樓舊市值跌咗20%,我當時都心噏,但當時心態當租樓,2010年已升番,2014再買多層九龍樓收租。佢2010時話樓價會比較2008插50%,佢當時話跌50%後會買兩間,佢依家部E仔劏埋,樓又無,至於我全部樓已經供甩,真人真事

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-9-19 08:25 AM 發表

下一步,會開始爛賭,開始搏,希望追回錯過的收益,結果將會是………

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 07:54 發表

正山草藥
07年買樓即是20頭
邊會想買樓

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-9-19 09:02 AM 發表

正山草藥
07年買樓即是20頭
邊會想買樓
佢當時已經20中

各走極端, 兩極化。

so sad

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 09:10 發表

佢當時已經20中
一般人買樓意願應該是20尾
20中比較小

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-9-19 09:18 AM 發表

一般人買樓意願應該是20尾
20中比較小
2012已經開始升, 佢已經追唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右