• 瀏覽: 25,148
  • 回覆: 238
  • 追帖: 5
經過多次樓價w型,已經無人信買樓長線係會輸,個個搶住買買買

熱賣及精選
引用:
原帖由 65639567 於 2021-9-19 12:00 PM 發表

真人真事, 2021年身邊幾個朋友賣自住樓出走, 樓市市場係會等人, 睇下5年之後會點

利申,我係好友
我都有3個fd一樣
呢班人有個共通點
話大6唔掂乜乜乜 香港已玩完之類
等睇回流番泥租住等
最後又變做雞佬之流

佢無出色係咁㗎

唔關事,有冇買樓都可以變得古古怪怪,亦可以生活過得好幸福,係性格問題

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 07:54 AM 發表

80後, 由廿幾歲等到依家過四十歲仲等緊, 佢已經放棄買樓, 性格亦變得古古怪怪, 餘生在絕望同痛苦中渡過, 反觀佢同輩朋友個個買哂樓組織幸福家庭, 佢就一支公食自己, 真人真事
有無做黑暴。

引用:
原帖由 中意聞男人底褲 於 2021-9-19 07:54 AM 發表

80後, 由廿幾歲等到依家過四十歲仲等緊, 佢已經放棄買樓, 性格亦變得古古怪怪, 餘生在絕望同痛苦中渡過, 反觀佢同輩朋友個個買哂樓組織幸福家庭, 佢就一支公食自己, 真人真事
好快唔敢談論買樓

原來買樓仲可以返老還童,長見識了

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-9-19 08:25 AM 發表

另一真人真事,我小學同學2007年上車買了九龍某3房舊樓,2010賣了自住樓賺咗180萬,之後租天水圍至今,佢賺果180萬當年已買咗部E240及畀曬呢11年租金,最近部E仔已劏,繼續租嘉湖,佢同我講依家真係很後悔當年決定,以上是真人真事
當年好多人 打工仔戶口簿未見過一球野
受唔住誘惑 沽自住樓
擎天半島好多 原本自住比人震走咗 跟手火箭升空

好事

睇吓今次。。。

香港4大地產皇帝  vs  阿爺

邊個會贏先!?

有冇含過佢

引用:

廢物

基本上冇樓就會冇女、冇女就唔會生仔
玩完

到連佢都入市就係差唔多爆

我身邊都有呀,朋友親戚都有…………
有個親戚差不多好似這個時候,太子 亞皆老街那些樓,近一千呎, 我感覺好大可能少傢俬吧,放左,好似袋三百萬左右………一直等到今時今日都上不到,放左後頭幾年,年年見面都吹樓市見頂宜家唔值得買,又話風水佬和專家都話好快大跌……………

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]