• 瀏覽: 25,139
  • 回覆: 238
  • 追帖: 5
我有朋友由三十萬可以做首期,儲到宜家都未買到樓同結婚!佢女朋友話唔住公屋唔要居屋,等到宜家!痴痴地線!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-27 03:56 PM 發表

我會有你咁7咩,當樓價一下子跌六七成,自住就唔使死,你太天真喇,當年最優惠利率係接近9厘呀,你真係十下十下。
如果你真係咁死法,咁買樓真係唔啱你,因為你根本無資格買樓,就算依家1-2厘,以你咁驚青,隨時無左份工又要死,天橋底唔使交租啱哂你!

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-9-27 04:40 PM 發表

如果你真係咁死法,咁買樓真係唔啱你,因為你根本無資格買樓,就算依家1-2厘,以你咁驚青,隨時無左份工又要死,天橋底唔使交租啱哂你!
香港住宅物業淨租金收益率得1厘,大把投資嘅收益率都高幾倍,係你咁7先買,記得准時供款,一日未供完,層樓都仲未係你嘅,唔使你擔心我,就算明天樓價跌9成對我都毫無影響,擔心下你自己好過喇

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-27 05:03 PM 發表

香港住宅物業淨租金收益率得1厘,大把投資嘅收益率都高幾倍,係你咁7先買,記得准時供款,一日未供完,層樓都仲未係你嘅,唔使你擔心我,就算明天樓價跌9成對我都毫無影響,擔心下你自己好過喇
講得出呢D証明你投資都兇多吉少,你講買物業睇收益率,咁買股票係咪又係只齋睇收益率,買債券係咪又係睇收益率??恆大債券收益率好高,快訓身入貨!

引用:
原帖由 幸福人 於 2021-9-27 04:24 PM 發表

我有朋友由三十萬可以做首期,儲到宜家都未買到樓同結婚!佢女朋友話唔住公屋唔要居屋,等到宜家!痴痴地線!!
等多幾年你朋友唔要佢女朋友

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-9-27 05:13 PM 發表

講得出呢D証明你投資都兇多吉少,你講買物業睇收益率,咁買股票係咪又係只齋睇收益率,買債券係咪又係睇收益率??恆大債券收益率好高,快訓身入貨!
行出個井你就知個世界好大

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-27 05:39 PM 發表

行出個井你就知個世界好大
世界大就係人都知,買投資產品齋睇收益率咁柒就真係你先知!

引用:
原帖由 幸福人 於 2021-9-27 16:24 發表

是否山華藥
為什麼不要居屋
一樣可以白表買
如是女方,只要有樓在手
理得是什麼類型得樓

其實居屋的升值仲高30年大型私人屋苑

唔買樓人生一遍灰暗

繼續租樓啦

引用:
原帖由 幸福人 於 2021-9-27 04:24 PM 發表

咁佢女朋友出幾多錢買樓?

準時交租

傻淡

等多20年見真章
到時惠州起公屋 人人有500呎 正

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]