• 瀏覽: 49,170
  • 回覆: 324
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 tailo88 於 2021-9-19 08:09 AM 發表

放心啦, 好快到香港啦
曱甴,重吾走?

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-9-19 08:09 AM 發表

放心啦, 好快到香港啦
香港係國家一部分 一國兩制麻
我唔擔心佢唔到 仲想佢快啲到添
愛國者是時候付出了

引用:
原帖由 diners2006 於 2021-9-19 07:47 AM 發表
雕  正豬西  800萬買佢D磚頭好過買佢D債券
點同...如果真係一成或二成息呢?
佢可能覺得收息都幾年回本...
大陸買樓收息好小錢架...

引用:
原帖由 門外捉鳳凰 於 2021-9-19 08:48 AM 發表

曱甴,重吾走?
曱甴叫我?

引用:
原帖由 pp122333 於 2021-9-19 12:35 AM 發表

前面有阿爺 乜嘢投資理論都唔成立, 同中國唔同地方嘅人溝通佢哋都覺得 房價係唔可能會跌, 早幾年佢哋都係咁諗,而家就唔知, 我呢廿年都覺得 ,大陸 整體人工咁平點可能負擔得起咁貴嘅樓, 但係佢又真係升咗幾十年
人工升了你不知了!我親戚在內地教中學(公務員),大家傾開經濟時,他透露他薪金大約十年前十倍,他十年幾前三千幾,他現在才四十歲,還有兩公婆每月房保合埋萬幾蚊,這房保不用就儲在政府都追不上通漲,所以他們又用來買房!本身已有一套房,現在又買一套!這就是他們保值的方法!

引用:
原帖由 假波多 於 2021-9-19 08:50 AM 發表

香港係國家一部分 一國兩制麻
我唔擔心佢唔到 仲想佢快啲到添
愛國者是時候付出了
支持國家政策,共同富裕

so sad

自己攞嚟......

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-9-19 12:38 AM 發表

跌就一定會跌既, 問題係幾時, 同埋跌既時候你有冇可能有準備, 好多人都成日話如果再來一次樓價大跌就會去買幾層, 但係事實係樓價真係大跌又點會只有樓價跌? 到時真係仲有錢去買幾層先算
你沒有看過阿爺禁股票買賣沽空嗎?樓也可以禁賣架!可以只買一手或者禁跌幾多也得!所以大陸樓唔會急跌的!

用槍叫妳買㗎,贏緊咩?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-18 11:53 PM 發表
大佬你自己諗住幾成回報,
梗係有機會出事啦,
有得輸打贏要,我都買呀
同意穩賺不賠禾成副身家掉落去

引用:
原帖由 pc238 於 2021-9-19 09:24 AM 發表
用槍叫妳買㗎,贏緊咩?
但你點知人地有冇講實賺咁引人買?
好似雷曼個時都係呃人話實賺...
用708恆大汽車為例..佢一部車都未賣得..但狂係電視賣廣告..
作用係咩?

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-9-18 10:53 PM 發表

當年買雷曼,難道不是嗎?
當年FBI上門拉苦主?太耐,冇印象!

引用:
原帖由 勇敢牛牛 於 2021-9-19 08:03 AM 發表

其實全世界,追債,"正式"途徑只有法院/法律所設機制解決.

任何其他方法,不論由合法開始,例如上門平心靜氣追討,去到甚至不合法行為,放火打人恐嚇之類,只要債仔夠爛,可以不顧聲譽/面子/尊嚴,又或真系冇錢冇得還又好.債仔的確一律可以不理會.

當然心理上,情理上,甚至日後長遠後果關係上,另一回事了.

對於債主,情緒發泄,人之常情,唔通坐係度等人自動還錢咩?特別商業世界,人欠你,你 ...
冇錯!
用正確途徑解決問題!
一切糾紛交由執法部門處理
係絕對正確無誤!
私了係犯法嘅!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]