• 瀏覽: 48,732
  • 回覆: 12
  • 追帖: 5
賺錢又唔係分俾公安
輸錢就鬧公安
呢啲惡婦最啱拉去坐監

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-9-19 12:49 PM 發表

你哋班小學雞攪唔清件事就收聲啦,屌
佢投資債卷
以家冇錢攞返就嘈. 知唔知咩叫投資
不如你解析下呢

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:00 PM 發表

依家係公安上門拉人,告佢擾亂公衆秩序,唔識國語就嗡小句。
我普通話一定好過你囉,仲以為人地叫國語. 呢個係台灣叫法,小心俾人拉啊

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:32 PM 發表

係啊,拉我啦柒頭,玩批鬥啊?睇見你D柒頭就嘔心。
識國語做乜撚話人鬧公安啊?
第一. 唔係國語,係普通話. 正死曱甴. 你有冇腦?讀下香港基本法,係冇國語呢個語言,死曱甴

第二,佢上門搞事當然俾公安拉. 我上你屋企搗亂會唔會俾人拉啊?

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:38 PM 發表

佢都冇話係公衆地方嘈過,一落飛機就直上五樓,咁又點擾亂公衆秩序啊?
開口埋囗曱甴,你連我乜政治取態都唔知,就死撚遠D啦。
唔同你意見就係曱甴?正一廢撚。
中國有法律. 你要追債要透過法律途徑. 唔係話你上去搞事就得.

我肯定你係曱甴. 因為心態一樣. 以為可以濫用私刑. 仲侮辱中國人,叫普通話做國語. 又唔敢認,怕我報警拉9你條廢物. 唔死都冇用. 死曱甴

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:40 PM 發表

仲有,打國語兩字都要比你批鬥?
中華人民共和國語言,味簡稱國語囉,柒頭。
唔係批鬥你,係見到隻死曱甴睇下佢全家幾時俾人拉姐

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:49 PM 發表

上去追債,你可趕人走,再叫人用法律途徑,如真係個女人所講,冇係公衆地方嘈過半句,何以話人擾亂公衆秩序?
柒頭,有冇聽到公安都話涉嫌啊?
上去追債叫私了?咁就比你上鋼上線?你D柒頭真係遺害人間,為國家添煩添亂就係你D小粉紅。
我係曱甴?唔該你運用你個死人腦,去揾番我係香土既言論,睇下我係味曱甴?我仲紅撚過你啊柒頭。
你唔係曱甴咪得囉. 你可以翻睇我啲紀錄. 我最憎曱甴. 唔該你以後用普通話唔好用國語.

同埋,公安係上去問話. 有話起訴佢咩?你真係搞笑. 有人投訴公司被人騷擾警察就會做嘢㗎啦. 唔通唔調查坐係辦公室度就算?

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 05:51 PM 發表

你條冚家鏟食屎啦,唔同你意見就曱甴,打個國語二字都要比你批鬥,正柒頭。
你睇你人品既低. 我有話你咩?我話邊個係曱甴就拉去坐監咋嗎. 莫非你唔同意?

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 06:04 PM 發表

點解我咁撚慶吊柒到你體無完膚,因為我最撚憎曱甴,而你條柒頭又屈九我係曱甴,我最撚憎D人開口埋囗話人曱甴,有後生仔跳樓又話人曱甴,抵死,識得人咩?
同你意見唔同又曱甴,你話抵唔抵比我話你柒頭丫?唔好以為同你政治取向相同就唔會吊你,屈我就老豆都照吊。
乜你覺得你屌到我變灰咩係網上世界?你都幾有幻想力或精神問題. 你影響到我今晚食咩飯睇咩電視先講啦. 咁激動小心爆血管,到時真係唔方唔體無完膚

引用:
原帖由 八寶拳王夫妻檔 於 2021-9-19 06:17 PM 發表

你夠膽講冇話我係曱甴?講左唔敢認,正廢柴。
你個腦咁低能我真係覺得你係曱甴囉. 邊有我地呢邊人用國語,第二邊會咁冇腦.

其實同你講野真係當娛樂. 估你之前真係手都震埋. 你不如俾個聯絡方式大家,我怕你唔回覆個陣已經暴斃左. 幫你唔到

引用:
原帖由 丫囡 於 2021-9-20 03:08 AM 發表

死大陸人死返大陸啦
你祖先唔係大陸來㗎?自己血統都唔敢承認死曱甴. 你係咪印度人啊?

引用:
原帖由 丫囡 於 2021-9-20 03:27 AM 發表

收聲啦大陸人。只識黎香港偷香港人福利
你條廢物曱甴. 好快好似你班曱甴朋友全部拉嗮入去坐監. 日日俾人屌seafood

引用:
原帖由 共同富裕貧窮 於 2021-9-20 12:50 PM 發表

根本從法律途徑追究唔到,大陸親戚試過上訪中途都會俾人截住,最後尋擾滋事就有份。
咁大件事中央又點會唔知?
話就話投資不是必賺,但依家唔係買牛熊call/ put,理應按合約條款履行。
投資咁大間企業出問題,中央監督責任責無旁貸,加上大陸行政主導,冇多個政府部門同意根本唔會比恆大行到今日咁。但係內地邊個可以評論政府?

即係如果你買香港年金,夠晒穩陣,派咗頭兩年息,突然破產連本金都冇, ...
咁雷曼爆煲時尾腳政府有冇出手救啊?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]