• 瀏覽: 29,067
  • 回覆: 107
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 明日真香 於 2021-9-18 10:51 PM 發表

2期都已經有滿意紙啦喎
上會先叫做完成交易,買家只係落咗訂

熱賣及精選
引用:
原帖由 天壇 於 2021-9-18 09:00 PM 發表

有錢買現樓咪有SO囉
撻訂潮源於班買家係次接班別,根本夾硬上車。按揭要揾擔保人。唉!

傻西  話你呀樓主

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-18 08:14 PM 發表

佢有無用恒大提供之二按??
人哋一炮過

引用:
原帖由 dwong 於 2021-9-18 04:30 PM 發表

😱調查報道:恒大財困😱|獨家恒大內部錄音!半個月後香港或爆撻訂潮!?|恆大‧珺瓏灣|恆大‧睿峰|胡‧說樓市 - YouTube《胡‧說樓市》兩個月之前曾深入調查,拆解銀行拒批恒大樓花的按揭陷阱,我哋以為事件告一段落,豈料兩個月後,我哋收到內部錄音流出,發現原來當初代理曾以恒大提供「包按」,力谷「恆大‧珺瓏灣」銷情,最終發展商財務公司卻拒批按揭,半個月後,「恆大‧珺瓏灣」或爆撻訂潮
撻訂會比恒大追差價

撻訂? 小業主跌訂金先, 大業主收回再賣, 賣唔到之前個價可向小業主追回差價.

樓都起好, 只係入伙紙未出, 咁能驚咪能買樓啦.

睇下份契, 基本上小業主只能接受.

售價書上面乜唔係指定邊間財仔?可以隨時轉?合符一手樓銷售條例?財仔好似齋做凸咗出嚟同銀行借唔到嗰舊錢,如果銀行唔借,財仔肯借都沒用喎⋯⋯銀行按揭一般有條款限制買家不可向他人舉債,尤其係售樓書中沒提過嘅財仔。好似有好多疑點。

再者,銀行唔係受金管局監管,限制佢唔可以直接或間接用其他方法繞過樓按成數限制咩?咁財仔啲錢點嚟?如果同其他銀行借咪大件事?借俾佢啲銀行如果係香港銀行的話,理應知道貸款用途,如果知道用嚟做高成數按揭的話,金管局係咪點樣都要研究一下?

哈哈,真係越嚟越有趣。

那就大鑊

大L獲 唔洗返學

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-9-18 22:42 發表

因為係樓花,未有滿意紙,做唔到契的,如果期間含大執左,就歸零
即供呢,未有滿意紙又上到會?

引用:
原帖由 金沙12少 於 2021-9-18 08:50 PM 發表

點解唔full pay??
香討入面人人月薪幾十萬,一定可以full pay.

其實咁多新鴻基,長實樓,點解要買恒大樓?自找麻煩

引用:
原帖由 dwong 於 2021-9-18 04:30 PM 發表

😱調查報道:恒大財困😱|獨家恒大內部錄音!半個月後香港或爆撻訂潮!?|恆大‧珺瓏灣|恆大‧睿峰|胡‧說樓市 - YouTube《胡‧說樓市》兩個月之前曾深入調查,拆解銀行拒批恒大樓花的按揭陷阱,我哋以為事件告一段落,豈料兩個月後,我哋收到內部錄音流出,發現原來當初代理曾以恒大提供「包按」,力谷「恆大‧珺瓏灣」銷情,最終發展商財務公司卻拒批按揭,半個月後,「恆大‧珺瓏灣」或爆撻訂潮
其實佢破產對在香港上哂會既人冇實際影響,而且之前他傳9月才收樓,但8月中二期業主也已開始收樓了。

路係自已揀,支持國家,跟黨走
不要問,只管信

他朝一日被割畢生所有,唔好唔記得當天走去怪年青人堵路阻住你返工就得。

阿爺一定唔會救。許家印下場應該係要死,只不過是咩罪名。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]