• 瀏覽: 31,266
  • 回覆: 188
  • 追帖: 6
今日借錢大手撈左好多貨!要分五年還!

如果d股唔變牆紙,一年後平均每月收息12000蚊!!!

本身意為達成目標會好興奮,到頭來無咩特別感覺,日子都係一日一日咁過…

我洗費好低,12000蚊唔算多,總算係自由啦掛,但原來仲迷惘左

試過同身邊既人分享,但發現大多數人都係迴避呢個話題,甚至眼紅。突然有一種孤獨既感覺

我知道錢係唔多,對高手門甚至係菜鳥

但係有無人可以分享下,個時既你係點!!?

熱賣及精選
引用:
原帖由 兼職賭波大學生 於 2021-9-18 02:46 AM 發表

本身意為達成目標會好興奮,到頭來無咩特別感覺,日子都係一日一日咁過…

我洗費好低,12000蚊唔算多,總算係自由啦掛,但原來仲迷惘左

試過同身邊既人分享,但發現大多數人都係迴避呢個話題,甚至眼紅。突然有一種孤獨既感覺

但係有無人可以分享下,個時既你係點 ...
見到你個ID就反肚,做乜改個咁嘅ID先?

唔洗還

人性

所謂朋友,會望你過得好,不過唔可以好過佢自己

世上只有兩個人(通常)會真心望你好過自己

買左咩股,比個 number 黎,呢度唔講感受

當你買晒3988
年利息144000需要本金166萬。
當你信譽AAA,借166萬分5年每月需要還$28000

😭😭😭

引用:
原帖由 兼職賭波大學生 於 2021-9-18 02:46 AM 發表

股票求收息已經錯哂,就算reits都可以插到仆街,eg 87001 1270,要收息,只有玩老美嘅企業債

引用:
原帖由 chanman兩件TKO 於 2021-9-18 12:38 PM 發表

股票求收息已經錯哂,就算reits都可以插到仆街,eg 87001 1270,要收息,只有玩老美嘅企業債
雷曼?

引用:

鋪王波叔未死前被動收入月過千萬,死時欠債上百億以上

所以有幾耐風流,死時9流流

認真。可以教我嗎?

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-9-18 12:15 PM 發表

人性

所謂朋友,會望你過得好,不過唔可以好過佢自己

世上只有兩個人(通常)會真心望你好過自己
父母?

[今日借錢大手撈左好多貨!要分五年還!]

你第一句借錢去買股,係為咗被動收入(收息)?
呢個動機做法已經好大問題。
你肯定呢五年內股票一定有息派?派息率五年內不變?會唔會出現賺息蝕價?

引用:

借開錢以後都會借,無厎深譚

👍👍👍

無敵是最寂寞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]