• 瀏覽: 31,653
  • 回覆: 188
  • 追帖: 6
我有此經歷,當你突然比你身邊朋友富有,
有些人會眼紅,自卑而疏遠你

熱賣及精選
買股票收息點會無可能,各行各業都入D收息股
買死一隻匯豐就梗係唔掂

呢個年代仲買股收息 棺材本都會輸埋三思而後行

引用:
原帖由 Chichikinkin 於 2021-9-18 03:15 PM 發表

現在半退休,未找到兼職工作,都是靠股票利息和賺差價生活,平均每月賺息1500-5000 如你忍手不放,未算真正蝕”因都是帳面數 有耐心守 遲早會升番。。我有幾隻長期收息股編號 但都是自己花時間上網找 你自己做下功課慢慢會找到。
師兄,
樓主係借錢買股票,先每月還銀行息,後再收股息。
你計唔計得通?

引用:
原帖由 西九真空的甩毛 於 2021-9-18 03:20 PM 發表

呢個年代仲買股收息 棺材本都會輸埋三思而後行
不過,如買美股想收息就無謂,晒鬼氣故周一會放晒美股,我可能無運 或將買港股的模式買美股 無大蝕,但賺𣎴到乜錢。集中錢 金買收息股 另一半買700和3690.親現價低,分少註入

真真鳩噏當秘笈!

勁,英雄本色

引用:
原帖由 Roberts 於 2021-9-18 02:21 PM 發表

欠債百億?你唔好再吹大啲?你有無睇過人地有幾多資產先?
借返瓈唔計?

所有上市公司啲錢都是借的,公司破產 私人發達

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 03:06 PM 發表

如果係咁都得嘅話,仲邊度有人會開銀行同財務公司?個個都攞啲錢去買股票,咪賺得仲多?
呢個邏輯同睇相佬教人點樣有橫財一樣,如果真係掂嘅,佢使鬼咁兜踎響街邊同人睇相咩?一早自己發達啦。
紅兄,橫財係得架,我有親身經歷。
廿年前,有個同事古靈精怪,被其他同事排斥,我見就故意同佢交流,深交後知佢對風水命理有底,佢見我有興趣就問要試否?但佢亦忠告唔係你財,收到留唔住。
我唔信,結果中波中馬,全部跟其他同事買,奇怪係同事全部輸,我跟買錯咗就反而贏咗合共近三萬。
可惜之後係牙痛要拔智慧齒,揾唔到銀包要重新補證,考車筆試都肥佬,忍唔住買咗D唔用貴野……。
最後係反而洗大咗,正如該同事所言,根本留唔住。

賺息差冇問題,
風險就停止派息,減派息,股價大跌。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-18 03:46 PM 發表

紅兄,橫財係得架,我有親身經歷。
廿年前,有個同事古靈精怪,被其他同事排斥,我見就故意同佢交流,深交後知佢對風水命理有底,佢見我有興趣就問要試否?但佢亦忠告唔係你財,收到留唔住。
我唔信,結果中波中馬,全部跟其他同事買,奇怪係同事全部輸,我跟買錯咗就反而贏咗合共近三萬。
可惜之後係牙痛要拔智慧齒,揾唔到銀包要重新補證,考車筆試都肥佬,忍唔住買咗D唔用貴野……。
最後係反而洗大咗,正如該 ...
我又唔係話唔信,但就唔係話街邊是但一個睇相佬都能夠改運有橫財。
我公司以前有個同事,買咗某間樓,自此,打牌、賭錢、股票贏多輸少,真係一時無兩,原來佢新居係對正墳場,發咗幾年,再買大屋,但從此運就改了。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 03:50 PM 發表

我又唔係話唔信,但就唔係話街邊是但一個睇相佬都能夠改運有橫財。
我公司以前有個同事,買咗某間樓,自此,打牌、賭錢、股票贏多輸少,真係一時無兩,原來佢新居係對正墳場,發咗幾年,再買大屋,但從此運就改了。
我試過,可以避,我多數避。
運,係要還。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-18 03:52 PM 發表

我試過,可以避,我多數避。
運,係要還。

我屋企人收租一個月十幾萬,都唔敢話財務自由,樓主都係俾D心機搵錢啦。

恭喜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]