• 瀏覽: 59,975
  • 回覆: 500
  • 追帖: 12
本主題由 星星同學會 於 2021-9-20 10:08 PM 使用 高亮卡 道具
Sell asap

熱賣及精選
好快會有政策出台
到時樓市一日跌10%

引用:
原帖由 MS-06F-ZAKU 於 2021-9-20 11:43 AM 發表

又幾大把? 
同18年 21年摸頂入既人對比又大唔大把?

仲有希望佢地唔好止賺掟貨啦~
呢度成日話六成以上業主已經供完層樓

要人唔炒好簡單, 所有交易超過原本買入價,  所有多出部份全數充公, 
如果交易不做產權登記, 房產充公, 政府收樓賠償按登記樓價, 
睇你班友仲有無水位炒賣

引用:
原帖由 gvanrd 於 2021-9-18 05:22 AM 發表

你傻撚咗, 賭收係澳門主要及唯一 收入來源, 都可以一棍打死, 你覺得清算香港地產, 阿爺會留手, 你真係太天真, 太唔會睇路, 一棍打落嚟, 千千萬萬人失業, 阿爺睇都唔睇, 點會仲睇香港
幾時打死賭場
係打死美國賭場only
主要係收返啲牌,唔俾分拆,等啲錢回歸政府,同埋令賭業受控

呀爺出手,就有排跌

炒咗三十年樓都未上岸,我唔覺得佢啲分析會幾精闢囉

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-9-18 01:05 AM 發表

佢話呀爺呢次目的係唔想大陸人拎哂啲錢落黎香港買樓
香港樓價近呢十幾年有升無跌都係呢班「比較有錢嘅大陸人」撐起
其次就係香港班炒家
最後先到香港嘅真正用家
uncle話只要呀爺禁住呢班「比較有錢嘅大陸人」落黎買樓
香港班炒家就唔會咁猖狂
但呢次呀爺係想對正地產商呢個源頭落手
所以佢呢次對未來樓價睇得好淡
唔好爺我老味,我跟返原著咁講
佢up到似層層,我信唔信好
香港最大問題係超難上車,試問一世做樓奴又怎能安居樂業?完全同意房住不炒政策,樓是要來住不是要來炒的

引用:
原帖由 京都花見 於 2021-9-18 08:17 AM 發表

我雖然唔識睇樓價前景,但最近發現本地地產大亨恒基,新鴻基,長實的倉位出現前所未見的異動,似有人收到風要走佬的信號。另外我留言到恒生滙豐2388呢D 批按揭的本地銀行股價都非常奇怪哋係恒指底部繼續尋底……呢個可能係樓市要轉向的早期信號,港樓就未必即刻大跌,但再爆升的可能性微乎其微. 另外一個層面亦開始令我警惕:香港的中小學竟然響應中央號召開始對中小學生開始雙減,新聞無報導,但已系事實,我周圍幾個家長 ...
      有料到 !

好快跟股市跌

成班無樓既人講到頭頭是道! 經濟爆煲. 都唔到你買.戶口得十零廿個. 掃地既先優先過你

引用:
原帖由 eric1966 於 2021-9-20 03:46 PM 發表

要人唔炒好簡單, 所有交易超過原本買入價,  所有多出部份全數充公, 
如果交易不做產權登記, 房產充公, 政府收樓賠償按登記樓價, 
睇你班友仲有無水位炒賣
早就應該啦
只能以不高於買入價賣樓
等你班長情業主坐住賺得咁過癮吖嗱
賣咗嗰啲唔好以為自己走得甩
有晒成交紀錄
分分鐘要你連息嘔凸

P.S. 唔該打埋嗰啲租置公屋同資助房屋轉手賺幾十倍嗰班pk,食納稅人夾棍

引用:
原帖由 連續失控的老闆 於 2021-9-20 07:14 PM 發表

早就應該啦
只能以不高於買入價賣樓
等你班長情業主坐住賺得咁過癮吖嗱
賣咗嗰啲唔好以為自己走得甩
有晒成交紀錄
分分鐘要你連息嘔凸

P.S. 唔該打埋嗰啲租置公屋同資助房屋轉手賺幾十倍嗰班pk,食納稅人夾棍
同意

你uncle好昂九!

全球股市挫 等下先好買

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]