• 瀏覽: 31,958
  • 回覆: 307
  • 追帖: 4
本主題由 miss5 於 2021-10-15 03:06 PM 關閉
屯樓者自求多福,精精地就快D減五成出貨

熱賣及精選
終於郁手。事實要迎合國家需要,樓是住不是炒。
呢個幾月D破頂,自住無問題既。

樓價一千蚊呎不是夢

如果今次真係阿爺出手,應該有一啲措施出台係你地未諗過嘅,如果唔係都係空談。

路透:中央向香港地產商提新任務‎  需支持北京及解決住房短缺問題

https://www.hk01.com/article/678137?

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-9-17 07:53 PM 發表

其實香港住宅樓一定足夠,升值因低息+QE,人人渴望買樓只因樓價升,如樓價變長期下跌,人人就唔要樓,又冇晒需求!政府又冇晒地價收入,要加重稅!
咁咪去炒倉 炒寫字樓 炒商舖 得唔得

阿爺要殺死一個經濟
話甘易
呢幾日先至摧毀賭業
澳門人都唔知點解
香港人傻下傻下
以為 香港地產大撚哂
阿爺唔敢搞我哋

香港是中國領土

引用:
原帖由 witcher 於 2021-9-17 08:43 PM 發表

阿爺要殺死一個經濟
話甘易
呢幾日先至摧毀賭業
澳門人都唔知點解
香港人傻下傻下
以為 香港地產大撚哂
阿爺唔敢搞我哋
唔搞由自何,一搞就千億一日
醒目嘅就要識做

附件

nimg.ws.126.net.jpg(34.16 KB)

2021-9-17 08:46 PM

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-9-17 08:45 PM 發表

唔搞由自何,一搞就千億一日
醒目嘅就要識做
鬼佬自願賺多D交多D稅,中國人唔肯嘛,咁咪先的馬雲去上山下鄉做個辦比你地睇先囉,唔比錢賺咁多仲要反共,咁得啦,再玩野直接共晒你地D產,依家算好喇,提醒左大家先

引用:
原帖由 阿布拉莫域 於 2021-9-17 07:07 PM 發表

新選舉制度下,傳統地產商勢力被削弱,港澳辦主任夏寶龍早前亦稱,香港要告別劏房和籠屋。《路透社》今日(17 日)引消息,指北京已在閉門會議上「下旨」,香港地產商須投入資源與影響力支持北京利益,以及解決房屋問題。消息人士形容「遊戲規則已改變,(北京)不再容許壟斷」。

據報道標題描述,中國政府要求香港地產大亨「守規矩」,更要回饋社會。報道內提及,隨著北京尋求加強對香港的控制,已要求大地產商投入資源和影 ...
西方就會千方百計的分化中國.什么叫北京的利益?是中國人民的利益,說成北京的利益,這也能搞上分化,真是醜惡

引用:
原帖由 tsang788889 於 17-9-2021 19:46 發表

呢個消息一出,聽日最小多10倍人劈價放盤
Mola mola!😱

如樓價跌就益撚咗早排賣樓飛咗去英國班曱甴了

引用:
原帖由 壯陽平平羊 於 2021-9-17 09:19 PM 發表

如樓價跌就益撚咗早排賣樓飛咗去英國班曱甴了
鄉土專家話
移民唔使賣樓
仲可以攞埋自住來炒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]