• 瀏覽: 12,255
  • 回覆: 10
話說近日在大門先拆淘寶個尼龍袋,拎咗啲盒入屋再跟手去掉咗個尼龍袋,但第二日收到管理人話有投訴我阻塞通道歉1,我知99%都係同層個師奶打電話去投訴嘅,但拆袋前後1分鐘搞掂,阻佢條毛,但難得管理處又同佢癲,吹漲

引用:
原帖由 htm1984 於 2021-9-17 04:34 PM 發表
話說近日在大門先拆淘寶個尼龍袋,拎咗啲盒入屋再跟手去掉咗個尼龍袋,但第二日收到管理人話有投訴我阻塞通道歉1,我知99%都係同層個師奶打電話去投訴嘅,但拆袋前後1分鐘搞掂,阻佢條毛,但難得管理處又同佢癲,吹漲
師奶係咁煩

引用:
原帖由 htm1984 於 2021-9-17 04:34 PM 發表
有啲師奶就係會得閒成咁, 例如我對面嗰戶喺門口外放左成堆鞋再加幾部滑板車, 我隔離嗰戶日日放堆報紙紙皮俾人收 (避開至可以行過), 再遠啲嗰戶晚晚泊幾部單車出走廊 (出lift要避佢哋啲車至返到屋企), 又有一戶又成日喺密身走廊燒香...... 全層八戶人, 六戶都係呢啲自私精

回正題某一晚我又好似樓主咁, 喺自家門口用九秒九時間, 拆開淘佬尼龍袋 將入面啲嘢放入屋...  第二日放工看更話我知, 話我住嗰層自私精中既正義撚投訴我喺門口拆淘寶袋... 🌚

根本完全吾洗理會呢D無聊人

引用:
原帖由 電腦旁的半咩咩 於 2021-11-5 18:54 發表

有啲師奶就係會得閒成咁, 例如我對面嗰戶喺門口外放左成堆鞋再加幾部滑板車, 我隔離嗰戶日日放堆報紙紙皮俾人收 (避開至可以行過), 再遠啲嗰戶晚晚泊幾部單車出走廊 (出lift要避佢哋啲車至返到屋企), 又有一戶又成日喺密身走廊燒香...... 全層八戶人, 六戶都係呢啲自私精

回正題某一晚我又好似樓主咁, 喺自家門口用九秒九時間, 拆開淘佬尼龍袋 將入面啲嘢放入屋...  第二日放 ...
拆袋都投訴? 你有冇整污糟公用走廊?

引用:
原帖由 htm1984 於 2021-9-17 16:34 發表
點阻? 

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-5-1 16:33 發表
根本完全吾洗理會呢D無聊人
管業處肯處理, 1定有原因

哈哈 , 佢真係好敏感~

引用:
原帖由 深進1 於 2022-5-8 14:12 發表

管業處肯處理, 1定有原因
過年冇派利是或派得太少.
平時可能仲要派下水果西餅之類

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 htm1984 於 2021-9-17 16:34 發表
我會叫佢篩選下投拆,唔好咁少事打來煩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]