• 瀏覽: 35,694
  • 回覆: 446
  • 追帖: 1
房屋問題都要解決了

熱賣及精選
引用:
原帖由 marcominnie 於 2021-9-17 05:32 PM 發表

隊冧香港樓市會影響大灣區發展
深圳己經隊冧咗~有冇影響大灣區發展?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-17 04:16 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210917/bkn-20210917131051222-0917_00842_001.html

內地「共同富裕」之風要吹來香港?英媒引述來自3家香港主要發展商及政府顧問的消息報道,內地官員今年在好幾場閉門會議上,要求香港有影響力的地產商要投放資源和影響力支持北京的利益,並幫手化解對社會構成潛在不穩定因素的房屋供 ...
小心啲業主入黎話你買唔起樓啊
今時今日仲買港股港樓既真係要驗下腦

唔合作就格殺勿論

引用:
原帖由 晚間奔放的樹根 於 2021-9-17 05:39 PM 發表

房屋問題都要解決了
明年7月之後政策預期會有根本轉變

政府免收地價加限價已經解決

樓價只係其中一個問題

真正兩文三語, 有國際視野既, 又買唔到樓有幾多

更多係自我感覺良好, 幻覺自己懷材並且不遇, 妄想世界欠左佢

老野管理層識做我都識, 叻過佢, 想像無限好

見到老外縮到無限遠, 工事上有無答得出咩水平唔知
因為縮埋左

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-17 04:16 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210917/bkn-20210917131051222-0917_00842_001.html

內地「共同富裕」之風要吹來香港?英媒引述來自3家香港主要發展商及政府顧問的消息報道,內地官員今年在好幾場閉門會議上,要求香港有影響力的地產商要投放資源和影響力支持北京的利益,並幫手化解對社會構成潛在不穩定因素的房屋供 ...
呀爺點做嘢大家都知, 唔使同你講要點做, 總之你做唔好就收你皮😏

引用:

羊毛出自羊身上,同最底工資同一道理

引用:
原帖由 carters 於 2021-9-17 05:39 PM 發表

深圳己經隊冧咗~有冇影響大灣區發展?
深圳人影都冇隻

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-17 04:54 PM 發表

同埋太多有錢人...
冇錯 ! 香港真係太多太多太多有錢人了 ! 之前唔記得什麼調查話香港係世界上最有錢人聚居頭3名 ! 睇睇平時幾多車和賓賓就知道 ! 大把人有樓有車有賓賓 !

解決房屋短缺問題只係將市民住屋問題回復正常, 可來共同富裕??
新加坡冇房屋短缺問題, 唔通係共同富裕?

有咩問題?
係咪想繼續地產商富曬你果份?

引用:
原帖由 marcominnie 於 2021-9-17 05:47 PM 發表

深圳人影都冇隻
講到你好似在深圳

如果做到,香港人就要多謝阿爺了。不過我覺得唔會成功,香港富豪,出名世界最賤。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]