• 瀏覽: 35,673
  • 回覆: 446
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Superboy2020 於 2021-9-17 05:11 PM 發表

官商合作,共同富貴。唔好諗多咗。
房住不炒算不算官商合作,共同富貴?
今時唔同往日......

熱賣及精選
私營參建居屋。

發展商一路做緊啦。

傳?

多x魚,解決房屋問題唔係政府做,關私人地產商乜事!

中央比乜jetso? 五折地價?唔係做乜要配合你!

ff喇,同周公商議仲實際!OLG

幫 起下啲光村

點解世人咁驚共散糖!共同富裕。

引用:
原帖由 MS-06F-ZAKU 於 2021-9-17 05:18 PM 發表

我建議你睇下4大發展商手頭上有幾多農地
而家啲地用黎做緊乜先
阿爺一早睇咗,4大發展商亦都心中有數應該點做......
冇人會公開反抗

fake news!
咁香港人會不會搞共同戀愛呀!

根本唔會影響到樓價
依家唔上車過多幾年緊加難上

隊冧香港樓市會影響大灣區發展

好事

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-17 04:16 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210917/bkn-20210917131051222-0917_00842_001.html

內地「共同富裕」之風要吹來香港?英媒引述來自3家香港主要發展商及政府顧問的消息報道,內地官員今年在好幾場閉門會議上,要求香港有影響力的地產商要投放資源和影響力支持北京的利益,並幫手化解對社會構成潛在不穩定因素的房屋供 ...
舊公司個文員公大畢業, 派女友抱不平, 公司欠左佢

做左幾年senior clerk都唔係, 我男友好叻, 係未有cpa cert

問題係啊男友, 做個pretty cash出黎, auditor 都睇唔明
管理層無人明

啊男友話auditor 係junior 管理層唔係會計出身

但被嬌慣既一代, 咁既文員file無花

更出位既係有老外黎, 集體去pantry 北方人黎講廣東話

語文同paperwork 水平都未逹標,怪公司怪樓價

只怪管理層無講真話,無讓青年明白自己能力

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-17 05:27 PM 發表

傳?

多x魚,解決房屋問題唔係政府做,關私人地產商乜事!

中央比乜jetso? 五折地價?唔係做乜要配合你!

ff喇,同周公商議仲實際!OLG
地產商都係聰明人~完全明白自己財富的來由
更沒有閣下的膽迫和豪氣~~得了便宜賣口乖

新界好多地,班牛屎佬已經無利用價值,阿爺要諗諗郁佢地,尤其姓鄧個班好撚黑人憎,死圍頭佬以為自己係邊個

引用:
原帖由 carters 於 2021-9-17 05:37 PM 發表

地產商都係聰明人~完全明白自己財富的來由
更沒有閣下的膽迫和豪氣~~得了便宜賣口乖
乜都傳…………
啱哂你呢類發白日夢嘅借題ff

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]