• 瀏覽: 7,591
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-9-16 03:57 PM 發表

美國國債28萬億美金
加1%息就一年多ard 3千億支出
美國敢加息?
28萬億都敢印,區區3000億算係咩野?你睇住個息,人地睇住個本

熱賣及精選
引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-23 04:36 PM 發表

正如d網友成日話,唔通我有幾億又話你知咩。。。

自我感覺良好就ok....
你話你有幾億我都信....
我真係冇咁多,你有就唔會上呢度啦

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-23 10:27 PM 發表

我真係冇咁多,你有就唔會上呢度啦
你反正都係吹,點解唔吹大d
又扮業主又盛...交租到傻左?

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-16 07:50 AM 發表

香港大部份打工仔已冇能力買樓自住,美國係咁印銀紙,攪到樓價急升,如果美國一加息或中國攪一攪香港房地產,樓價必跌,宜家市場氣氛跌既機會率大過升,大家會否摸頂入市?到2022新特首一定會做野,想入市既朋友可以等下。
樓主善意的建議👍👍

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-24 12:46 AM 發表

你反正都係吹,點解唔吹大d
又扮業主又盛...交租到傻左?
我只得一層自住樓,樓價升跌對我冇乜影響,只係眼見樓價已經到左大部份香港市民買唔起樓,宜家買樓仲可以大升?

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-9-24 08:24 AM 發表

我只得一層自住樓,樓價升跌對我冇乜影響,只係眼見樓價已經到左大部份香港市民買唔起樓,宜家買樓仲可以大升?
話到明未來有100萬個單位! 大量供應
政府人口推算2041年到達高峰811萬,跟住就下跌...

【統計處料香港人口2041年達811萬頂峰 2069年跌至735萬 15歲以下僅7.6】
https://news.mingpao.com/ins/港聞/ ... 69年跌至735萬-15歲以下僅7-6

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]