• 瀏覽: 3,377
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
今日係咪股災?

熱賣及精選
唔係

明天至係😱

引用:
原帖由 ajaxpong 於 2021-9-15 04:35 PM 發表

今日係咪股災?
25000咁快頂唔順,咁21000點算
香港股民見慣風浪,當年某國雷曼爆煲引發全球金融海嘯,恆指跌到10676,港人買咗雷曼迷債做曬苦主,輸到破曬産。股災教訓在前,老手股民歷歷在目,如今恆指由31000跌到25000只係大調整,小小風浪,濕濕碎

引用:
原帖由 ajaxpong 於 2021-9-15 04:35 PM 發表

今日係咪股災?
人生就係充滿股災, 而家好渴望股災快來

末日喇

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-9-15 04:38 PM 發表

香港股民見慣風浪,當年某國雷曼爆煲引發全球金融海嘯,恆指跌到10676,港人買咗雷曼迷債做曬苦主,輸到破曬産。股災教訓在前,老手股民歷歷在目,如今恆指由31000跌到25000只係大調整,小小風浪,濕濕碎
無L有錯 港股民 最L叻就係坐貨 我阿婆廿年前100蚊買隻 hsbc 渣到依家,經歷幾次股災,仍然聞風不動,墈稱股民典範

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2021-9-15 04:42 PM 發表

無L有錯 港股民 最L叻就係坐貨 我阿婆廿年前100蚊買隻 hsbc 渣到依家,經歷幾次股災,仍然聞風不動,墈稱股民典範
20年收唔少股息應該換碼內銀,收多啲息

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2021-9-15 04:42 PM 發表

既然係咁, 佢已經0成本啦

呢啲慢插先死得金

不要美金,只愛黃金 !!
引用:

今日係咪股災?

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-9-15 04:38 PM 發表

我記得當然HSBC由高位$150幾蚊跌到$28供股

單日跌幅多於20%才是股災!

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-9-15 04:45 PM 發表

20年收唔少股息應該換碼內銀,收多啲息
吾記得左買左姐

近排真係輸到冇晒癮

引用:

今日係咪股災?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]