• 瀏覽: 16,634
  • 回覆: 114
股災前通常好多股被洗倉,先係科網,內房,今日濠賭,唔知係咪,希望我睇錯

熱賣及精選
引用:
原帖由 chukikwong 於 2021-9-15 03:33 PM 發表

股災前通常好多股被洗倉,先係科網,內房,今日濠賭,唔知係咪,希望我睇錯
你肯定係睇錯, 而家唔買貨就會後悔架啦, 快D買啦

引用:
原帖由 chukikwong 於 2021-9-15 03:33 PM 發表

無錯. . .真係好有feel

內房 點攪, 老美收水。穿20000 一啲都唔奇

股災的定義是什麼?

this?
股災是指股市大部份股價毫無先兆大幅下滑。 股災通常是投機造成經濟泡沫之後果,很多時與實體經濟無關,而是由羊群心理造成之社會現象;由於市盈率高於合理水平,小數人之出售行為或負面消息造成恐慌性拋售。 何謂股災並無嚴格定義,通常是指一天或幾天內有雙位數百份比下跌。

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
通常量化寬鬆到一個點,資產資源股彭漲到某水平,股市板塊就會一個一個洗倉,到洗到咁上下就直插,無得走。08就係咁

點解而家先覺股災,一早已經喺啦。

儲錢好時刻,買完一野插落去死死氣氣慢慢坐,手機都唔駛換。

不怕

引用:
原帖由 焦急浪漫的主角 於 2021-9-15 03:40 PM 發表

點解而家先覺股災,一早已經喺啦。
因為一早果時未跌到佢買果D

全部股票冚家產

唔算,因為好多股其實都無跌。只係d莊之前吹起左的股,現在打回原形而已,落3成至5成好正常。

升災之後股災之後又……之後

引用:

日日出招,叫上面停

美股已成複雜頭部,隨時跌5成,印度仔話9月10日開始股市大跌,完全中了

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]