• 瀏覽: 46,511
  • 回覆: 352
  • 追帖: 13
緊係返大灣區買樓買股投資啦,要聽林奠指導,有國家14億人支持,有全世界最高素質嘅黨領導帶領,未來十年一定超美成為最大國,GDP年年10%增長,唔止小康,肯定超越香港,大灣區肯定係投資首選,買港股得幾厘息,買大灣區樓未來十年隨時返幾返

熱賣及精選
引用:
原帖由 ymlan 於 2021-9-15 04:10 PM 發表

香港電訊?請問佢係唔係龍頭股?同中移動邊隻穩陣D?謝謝
6823本地龍頭,941要抽10%稅,不如入1883,有8厘息

引用:
原帖由 ymlan 於 2021-9-15 02:01 PM 發表

我uncle係離島有層細單位收緊租,但最近佢突然想賣咗層樓轉買高息股。佢話如果賣到350萬就all in落中國銀行每年個月有2萬幾蚊息好過收租。

請問佢咁做風險大嗎?佢同老婆都已經退休,現時靠2層樓D租生活……
3988風險唔大, 肯定好過5號仔.

引用:
原帖由 soav4809 於 2021-9-15 04:19 PM 發表

6823本地龍頭,941要抽10%稅,不如入1883,有8厘息
中信國際電訊?等我研究下,謝謝……

引用:
原帖由 J2 於 2021-9-15 04:20 PM 發表

咁就好啦,唔使替佢擔心……

引用:
原帖由 J2 於 2021-9-15 04:20 PM 發表

黃人話就黎 chi bomb, 連 d 財演都話內銀風險好大架

買恒大,博反彈

唔駛疴晒去一隻度。
疴3隻收息就差唔多
中行,交行。 加1隻高息電力股,你自己揾。

引用:
原帖由 精明投資者 於 2021-9-15 04:28 PM 發表

黃人話就黎 chi bomb, 連 d 財演都話內銀風險好大架
吓?恕我無乜投資知識,中國銀行聽聞係龍頭銀行都好大風險?

引用:
原帖由 keho4 於 2021-9-15 04:29 PM 發表

買恒大,博反彈
唔好掛,老人家D老本嚟架……

引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-15 04:30 PM 發表

唔駛疴晒去一隻度。
疴3隻收息就差唔多
中行,交行。 加1隻高息電力股,你自己揾。
請問邊隻電力股好?謝謝……

香港市場收入穩定,將來還有5G,無制裁

引用:
原帖由 大象米二世 於 2021-9-15 02:09 PM 發表

定期最好!
絕對同意, 呢個時候買中行..... 明天可能宣佈四大內銀要幫恆大食左D債佢

可以,起碼唔會執。

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-9-15 04:38 PM 發表

絕對同意, 呢個時候買中行..... 明天可能宣佈四大內銀要幫恆大食左D債佢
吓?咁驚?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]